Uutiset

Työkoneet

Engcon tekee miljoonainvestoinnin

Engcon on tehostanut viime vuosina laadunvarmistustaan. Tämän työn seuraavana askeleena Engcon tekee nyt miljoonainvestoinnin kahteen Strömsundin tehtaalle sijoitettavaan automaattiseen testauslaitteistoon. Niiden avulla Engcon tulee testaamaan huolellisesti kaikki kallistuvat kauhanpyörittäjänsä ennen asiakkaille toimittamista.

Engcon on kehittänyt uudet testausasemat yhteistyössä uumajalaisen Electrum-yrityksen ja hydrauliikkatoimittaja Specman kanssa. Electrum on kehittänyt rototilttien koekäyttöön tarkoitetun tietokoneohjelman, ja Specma on toimittanut laitteistojen kaikki komponentit.

”Testaamme kaikki kauhanpyörittäjät, ja tämä uusi automaattinen koekäyttömenetelmä mahdollistaa saman testausmenettelyn joka kerta, henkilöstä riippumatta. Se on ehdoton etu”, sanoo Engconin testivastaava Håkan Näsström.

Kattavat testit parantavat laatua

Testeissä kaikki toiminnot viedään ääriasentoihin. Näin halutaan varmistaa, että letkujen asennus on tehty optimaalisesti. Lisäksi hydrauliikka kuormitetaan maksimitasolle

Mats-Erik Wiktorsson ja Håkan Näsström.

mahdollisten vuotojen havaitsemiseksi. Myös ohjausjärjestelmä ja lisätoiminnot testataan.

”Kaikki koekäytöstä saadut tiedot tallennetaan tietokantaan ja yhdistetään testattuun tuotteeseen. Tämä mahdollistaa meille ainutlaatuisen tiedonhallinnan ja laadun parantamisen sekä tarkan seurannan mahdollisten poikkeamien yhteydessä”, sanoo Mats-Erik Wiktorsson, Engcon Groupin laatupäällikkö.

Engconilla on ISO 9001:2015 -standardin mukainen laatusertifikaatti, joka käsittää kaikki osa-alueet asiakaspalvelusta, dokumentaatiosta, prosesseista ja seurannasta aina puhtaaseen tuotelaatuun. Lisäksi Engconin toiminta on ympäristösertifioitu ISO 14001:2015 -standardin mukaisesti.

”Sertifioinnit ovat tärkeitä uskottavuutemme kannalta. Laatuun kohdistuvien toimenpiteiden avulla parannamme tehokkuutta ja laatua, mikä johtaa lopulta parempiin, asiakkaiden kannattavuutta lisääviin tuotteisiin”, Mats-Erik Wiktorsson toteaa lopuksi. OP.

Lue seuraavaksi