Uutiset

Työkoneet

Engcon ennätysmyyntiin Ranskassa

Ruotsalainen Engcon on kaivukoneissa käytettävien kallistuvien kauhanpyörittäjien sekä lisävarusteiden maailmanlaajuinen valmistaja ja oman ilmoituksensa mukaan myös maailman johtava toimittaja. Se on keskittynyt viime vuosina laajentumaan kansainvälisesti, ja kehitys on ollut myönteistä.

Engconin Ranskan sivuliikkeen kasvu on ollut viime vuosina huikeaa. Vuosi 2019 ei ollut tässä poikkeus. Ranskan tytäryhtiö jopa ylitti vuositavoitteen ja nousi Engcon-konsernissa kolmospaikalle Ruotsin ja Suomen kypsien päämarkkinoiden perään.

Engcon aloitti toiminnan Ranskassa vuonna 2002, minkä jälkeen se on vakiinnuttanut asemansa markkinajohtajana Ranskan markkinoilla. Pitkäjänteiset investoinnit kantavat nyt hedelmää. Muutto uuteen maakonttoriin Mennecyyn vuonna 2015 auttoi parantamaan toiminnan kasvuedellytyksiä muun muassa noin 1 500 varaosaa käsittävän suurvaraston avulla. Varastokapasiteetin ansiosta ranskalaisia asiakkaita voidaan palvella entistä nopeammin, mille onkin nyt tarvetta, sillä Engconin tuotteiden kysyntä kasvaa Ranskassa jatkuvasti. Vuosina 2015–2019 myynti kasvoi 400 prosenttia.

”Olemme vuodesta 2002 lähtien pyrkineet määrätietoisesti vakiinnuttamaan asemamme, ja vuonna 2015 se alkoi tuottaa tulosta. Myös joukko innovaattoreita on osaltaan helpottanut tuotteidemme käytön laajenemista, mikä näkyy vuoden 2019 luvuissa. Se oli lyhyesti sanottuna erinomainen vuosi, jolloin markkinat kehittyivät suotuisasti. Emme kuitenkaan saa tyytyä tähän, vaan jatkamme kunnianhimoisen kehityssuunnitelmamme toteuttamista”, sanoo Patrick Régnier, Engconin Ranskan tytäryhtiön myyntijohtaja.

Ranskassa rakastetaan kauhanpyörittäjiä

Menestys Ranskassa perustuu useisiin tekijöihin. Suurin vahvuus on emoyhtiö Engcon Group, joka keroo olevansa toimialallaan maailman johtava. Sen ansiosta pystytään aikaansaamaan suuria muutoksia ja luomaan uusia standardeja markkinoille. Näiden standardien pohjalta Ranskan tytäryhtiö voi antaa käyttäjille neuvoja ja opastusta tuotevalinnoissa käyttäjien tarpeisiin ja työtehtäviin pohjautuen.

Toinen tärkeä vahvuus on mahdollisuus myydä kokonaisjärjestelmiä eikä ainoastaan kauhanpyörittäjiä. Asiakkaat ovat ymmärtäneet ne positiiviset vaikutukset, joita he saavat käyttämällä Engconin laajaan valikoimaan sisältyviä tuotteita yhdessä.

”Automaattisen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmän ottaminen vakiovarusteeksi antoi toiminnalle kunnon sysäyksen. Ranskalaiset rakastavat tätä tarjousta, ja se on kasvattanut voimakkaasti myyntiämme”, Patrick Régnier jatkaa.

Yksi demonäytös kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Engconin iskulause Ranskan markkinoilla on ”Yksi demonäytös kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”. Jotta yritys toimisi sanojensa mukaisesti, se on investoinut kuorma-autoon ja minikaivukoneeseen, joilla sen oma henkilöstö kiertää ympäri Ranskaa esittelemässä Engconin tuotteita. Tarkoituksena on, että loppukäyttäjät havaitsevat näin kaikki Engconin tuotteiden kaivutöissä antamat edut: turvallisuuden, paremman tehokkuuden ja kannattavuuden.

Engconin Ranskan tiimissä oli maaliskuussa 2020 kahdeksan henkilöä, ja se kasvaa tänä vuonna edelleen vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin ja kysyntään, jonka odotetaan jatkavan yrityksen kasvua. Yritys solmii myös sopimuksia uusien huoltokumppanien kanssa ollakseen lähempänä asiakkaitaan.

”Meiltä edellytetään kentällä vahvaa läsnäoloa, jotta voimme palvella nykyisiä asiakkaitamme ja olla houkutteleva uusille asiakkaille. Haluamme kehittyä Engcon-konsernin suurimmaksi tytäryhtiöksi seuraavien viiden vuoden kuluessa, ja tavoitteena on, että kauhanpyörittäjästä tulee Ranskassa samanlainen itsestäänselvyys kuin se on Pohjoismaissa. Nyt jää nähtäväksi, miten meneillään oleva koronapandemia iskee alaan maailmassa (ja myös täällä Ranskassa). Toivon, että selviydymme siitä nopeasti ennen kaikkea ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin takia”, Patrick Régnier sanoo.

Engcon jatkaa maailmanlaajuista laajentumistaan. Seuraavaksi se jatkaa panostuksia Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan (myös Australiaan) sekä Euroopan kasvumarkkinoilla.


Lue seuraavaksi