Uutiset

Työkoneet

Ende-Hitsi – polttomoottorikäyttöisiä generaattoreita jo yli 30 vuotta

Ende-Hitsin omistajalla Mikko Lehtosella on yli 30 vuoden kokemus polttomoottorikäyttöisistä sähkö- ja hitsausgeneraattoreista sekä painepesureista.

Vuonna 1981 perustetun Ende-Hitsi Oy:n perustaja ja omistaja on Mikko Lehtonen. Hän pyörittää yritystä vaimonsa Pirjon kanssa kahdestaan. Huoltotyöt ja takuukorjaukset käy tekemässä ulkopuolinen huoltoyrittäjä aina tarpeen mukaan. Varaosavarasto on myös Masalassa ja se on muotoutunut sopivaksi 30 vuoden kokemuksella. Osat, joita ei ole varastossa, tulevat kuitenkin melko nopeasti lentorahtina Italiasta.

Jälleenmyyjiä Ende-Hitsin tuotteilla on eri puolilla Suomea ja myös pienemmät huollot ja korjaukset onnistuvat asiakkaiden omilla paikkakunnilla, joten aina laitetta ei tarvitse lähettää Masalaan.

Ende-Hitsin asiakaskunta koostuu lähinnä maansiirto- ja metsäkoneyrittäjistä, rakennusliikkeistä, kaupungeista ja kunnista. Myös VR on tärkeä asiakas, sillä esimerkiksi ratakiskojen ja vaihteiden korjaustöissä Ende-Hitsin generaattorit ovat pistämättömiä.

Polttomoottorikäyttöiset Mosa-sähkö- ja hitsausgeneraattorit

Italialainen Mosa on vanhimpia polttomoottorikäyttöisten generaattorien valmistajia, sillä yritys on perustettu 1963. Ende-Hitsi on puolestaan maahantuonut näitä Mosa-generaattoreita perustamisestaan asti eli yli 30 vuotta.

Mosan mallistoon kuuluvat polttomoottorikäyttöiset hitsaus- ja sähkögeneraattorit 150 A-600 A sekä sähkögeneraattorit 2 kVA-450 kVA, vaihtoehtoisesti 3000 rpm:n ja 1500 rpm:n generaattorilla, sekä ilma- tai vesijäähdytteisellä, bensiini- tai dieselmoottorilla.

Mosa-generaattoreihin on saatavana myös laaja valikoima erilaisia lisävarusteita, kuten

pyöriä, vetoaisoja, kuljetusalustoja, trailereita, automaattikäynnistyslaitteita, vaihtokytkimiä ja kaukosäätimiä.

Traktorikäyttöiset Euromecc-sähkögeneraattorit

Traktorikäyttöiset Euromecc-sähkögeneraattorit ovat toinen tuoteryhmä, jonka edustus on ollut yli 20 vuotta Ende-Hitsillä. Euromecc-varavoima-asemat soveltuvat hyvin esimerkiksi maatalouksiin, puutarhoille ja työmaille sekä yleensä sinne, missä traktori on jo valmiiksi käytössä. Euromecc CLOD -traktorigeneraattori sopii suoraan kiinnitettäväksi traktorin nostolaitteeseen ja sen pyöritysnopeus on 540 rpm eli sama kuin traktorin voimanulosottoakselin normaali pyörintänopeus. Euromecc-sähkögeneraattoreita on kahta mallisarjaa; CLOD 1500 rpm IP44 ja CLOD 3000 rpm IP23, joista ensimmäinen on tehty hieman vaativampaan käyttöön. Molemmissa mallistoissa on varusteina: pistorasiat: 3-vaihe 125A, 1-vaihe 16A, volttimittari, taajuusmittari, ampeerimittari, ylivirtasuoja ja lämpösuoja.

Pulitecno-painepesurit

Polttomoottorikäyttöisiä Pulitecno-painepesureita saa myös tilaustuotteina Ende-Hitsin kautta. Blitz-painepesureita on neljää eri kokoa ja niissä on Hondan moottorit. Pesupaineet vaihtelevat 140 baarista 330 baariin ja vedenkulutus 12 litrasta 21litraan minuutissa. Pesureissa on pyörät alla, jotta niitä on helppo liikutella. Painoa pienimmällä mallilla on 48 kg ja suurimmalla 200 kg.

Ruggerini-dieselmoottoreiden varaosat

Mosan generaattoreissa aikaisemmin käytettyjen italialaisten ilmajäähdytteisten Ruggerini-dieselmoottoreiden valmistus lopetettiin 2005, mutta varaosia niihin saa vielä toistaiseksi Ende-Hitsin kautta, joten muuten toimivia laitteita ei kannata vielä heittää romulavalle.

www.endehitsi.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi