Uutiset

Työkoneet

Elefantin kokoinen rengas

Goodyearilta kysytään usein ”mikä on suurin valmistamanne rengas?” Vastaus on RM-4A+ -maastorengas ja sen koko on 59/80R63, joka on yhtä korkea kuin suuri elefantti ja suunnilleen yhtä painava. Tämä valtava OTR-rengas on kehitetty kuljettamaan satoja tonneja kiveä ja muita materiaaleja, ja se kuuluu yhtiön valmistamaan RM (Rock Mining, kiviaineksen louhinta) -rengasmallistoon.

Tätä jättimäistä 63 tuuman (vanteen halkaisija) rengasta myydään ympäri maailmaa ja sitä käytetään maailman suurimmissa kaivos- ja maansiirtokoneissa, joita käytetään yleisesti hiili-, kivi-, kulta- ja kuparikaivoksissa.

Tämän renkaan kokonaishalkaisija on hieman yli neljä metriä, joten sen yläreuna on metrin korkeammalla kuin koripallokori. Renkaan 5 400 kiloa ovat täynnä edistyksellisiä tekniikoita ja se pystyy kantamaan 100 000 kilon kuormaa jopa 50 km/h:n nopeudella.

Renkaan sisältämät tekniikat liittyvät sen materiaaleihin, rakenteeseen ja suunnitteluun. Tässä 63-tuumaisessa renkaassa on teräksinen runko- ja vyörakenne, ja se valmistetaan tarkkuusmenetelmällä alan edistyksellisintä, täysin integroitua renkaanvalmistuslaitteistoa käyttäen. Renkaan suunnittelussa käytettiin apuna tietokonesimulaatiotyökaluja ja läheistä yhteistyötä alkuperäisten laitevalmistajien kanssa, jotta rengaskoon sopivuus heidän ajoneuvoihinsa voidaan varmistaa.

Goodyearin 63-tuumainen rengas on suunniteltu optimaalista suorituskykyä ajatellen. Siinä käytetään Goodyearin viileänä pyörivää CycleMax-pintakumiseosta; toisiinsa lukittuvat keskiurat parantavat vakautta ja lämmön vapautumista. Suurikulmaiset/suuntaamattomat urat auttavat parantamaan vetopitoa ja sivupinnan päällys auttaa vähentämään kuumenemista.

Tämä 63-tuumainen rengas on saatavilla kahtena kokona: 53/80R63 ja 59/80R63. Lisäksi saatavilla on kolme seosmuunnelmaa ja kaksi urasyvyyttä (E3 ja E4) eli yhteensä 12 eri muunnelmaa.

Lue seuraavaksi