Uutiset

Työkoneet

EC214 – uusi rototiltti 9–14-tonnisiin

Uusi Engcon EC214 on Generation 2 -sarjan viides malli. Sarjan muiden mallien (EC206, EC209, EC219 ja EC226) tavoin EC214-mallissa on useita etuja, joiden ansiosta se on varteenotettava vaihtoehto 9–14 tonnin kaivukoneen rototiltiksi. Uuden mallin myötä Engconin Generation 2 -rototilttien valikoima kattaa kaivukoneiden mallit kattavasti 3,5 tonnista 26 tonniin.

Kokonsa ansiosta EC214 on optimaalinen valinta traktorikaivuriin. ”Tiedämme, että EC214-mallia ovat kaivanneet erityisesti traktorikaivureiden omistajat”, kertoo Engconin suunnittelupäällikkö Fredrik Jonsson.

EC214-mallin kallistusta on lisätty 45 asteeseen, siinä on valmius koneenohjauksen antureille sekä integroidut voitelukanavat, jotka kaikki yhdistyvät samaan voitelukohtaan. Lisäksi kääntökehän välystä voi säätää ilman purkamista, joten huolto ja kunnossapito on helppoa ja sujuvaa.

Muiden Generation 2 -mallien tavoin EC214:n kallistussylintereissä on valmius kuormanpitoventtiileille (vakiona ohjausjärjestelmässä 9), mikä on edellytys rototilttien käyttämiselle trukkihaarukoiden kanssa.

Uusi pyörivä läpivienti

Suuri uutuus EC214-mallissa on uusi pyörivä läpivienti, joka mahdollistaa suuremmat virtaukset, ja yhdessä NG10-venttiilin kanssa saadaan jopa 100 l/min virtaus, jolloin lisähydrauliliitännässä voidaan käyttää suurta virtausta edellyttäviä työlaitteita. Lisäksi uusi pyörivä läpivienti on sovitettu sähköiseen kanavaan, jolloin EC214-malliin voidaan liittää vakiona Engconin arvostettu Q-Safe-työlaitekiinnike.

Rakenne tuo monia etuja EC214-malliin. Vahvistettu runko parantaa suorituskykyä merkittävästi ja antaa näin suuremman murtovoiman ja vääntömomentin. Samanaikaisesti uudenlaiset venttiilit mahdollistavat alhaisemman polttoaineenkulutuksen. Hydraulimoottori on siirretty vasemmalle puolelle, jossa se on hyvin suojattu ja kuljettajan näkyvissä.

EC214:n sarjatoimitukset Pohjoismaiden markkinoille alkavat tammikuussa ja muille markkinoille kesäkuussa 2015.

Lue seuraavaksi