Uutiset

Työkoneet

E18 työn alla myös Norjassa

Juuri Suomessakin vuoden 2013 työmaaksi valittu Koskenkylä-Kotka on osa eurooppalaista E18 –tietä. Yhteensä 1890 kilometrin pituinen väylä johtaa Irlannin Craigavonista Venäjän Pietariin. Matkalle tie kulkee Skotlannin,Norjan, Ruotsin ja Suomen kautta.

Tietä parannetaan Suomen lisäksi monessa muussakin kohtaa. Norjalainen, Sanjefordista käsin operoiva Carl C Fon rakentaa parhaillaan 4,6 kilometrin nelikaistaista moottoritietä Mysenin lähellä Norjassa. Kyseessä on urakoitsijan suurin työ 25 miljoonan euron kustannusarviollaan.

Urakoitsijan 43:n Hitachi-kaivukoneen laivueesta yhdeksän kaivaa E18-projektissa.  Niiden lisäksi muutama dumpperi, puskukone ja muun merkkinen kaivukone työskentelee tässä massiivisessa tietyössä. Henkilökunnan määrä työmaalla vaihtelee 30-35 välillä. Työaika on 11 tuntia ja neljä päivää viikossa. Kuvan Hitachi 470LC-5 malleja työmaalla on kaksi.

Maata on siirretty 600 000 kuutiometriä sekä muuta materiaalia kuten täyttöjä jo 300 000 kuutiometriä. Syksyllä 2012 aloitetun urakan pitäisi olla valmis vuoden 2014 kesällä. Lähes viiden kilometrin moottoritieurakkaan kuuluu myös neljä siltaa ja 150 metriä tunneleita.

Kaksikaistainen vanha tie säästetään paikallisliikennettä varten. Uusi tie nostaa huippunopeuden 100 kilometriin tunnissa vanhan 50-80 kilometrin sijaan. Turvallisuutta parantaa myös tien uusi linjaus etäällä asutustaajamista.

”Tämä urakka on kahdeksan miljoonaa euroa suurempi kuin mikään aikaisemmistamme. Pääurakoitsijana olemme vastuussa kuivatuksesta maansiirtoihin ja kantaviin kerroksiin, aina asvalttipintaan saakka. Siltojen rakennus ja betonivalut eivät kuulu kuitenkaan meidän urakkaamme”, kertoo toimitusjohtaja ja omistaja Carl Christian Fon.

Lue seuraavaksi