Uutiset

Työkoneet

Doppstadt DH 608 hakkuri – huoletonta ja nopeaa haketusta Pirkanmaalla

Metko-näyttelyssä laitekokemuksista kertoi maahantuojan edustajan lisäksi Ylijoki Kuljetus Oy:n kuljettajat Mika Koivunen ja Kati Salminen.

”Hakkurissa ei ole ollut mitään ongelmia ja käytettävyydeltään se on ollut huippuluokkaa,” kertoi Koivunen. ”Yhdessä päivässä on haketettu jopa 1100 kuutiota. Sen mahdollistaa autoalustaisen hakkurin nopea ja helppo siirrettävyys sekä kääntyvällä pöydällä toimiva ratkaisu, joka vähentää hakkurin turhaa siirtelyä.” Pirkanmaalla toimiva Ylijoki Kuljetus Oy toimittaa haketta mm. voimalaitoksille, jolloin hakkeen toimitusketjun on toimittava moitteettomasti.

Doppstadt DH608 -rumpuhakkurin voimanlähteenä on Mercedes-Benzin 490-hevosvoimainen OM460LA-moottori, jonka maksimi vääntömomentti on 2 200 Nm kierrosluvulla 1 300 r/min. Päästöluokitukseltaan moottori on EUROMOT III B. Voimansiirto moottorilta hakkurille tapahtuu turbiinin välityksellä, jolloin se ei rasita moottoria. Hakkurin rummun leveys on 850 mm ja halkaisija 1000 mm. Leikkuuteriä on neljä kappaletta rummun kehällä ja niiden asetusten ansiosta hakkurin voimantarve on pieni sekä pala­koko optimaalinen.  Rummun pyörintänopeus on 610 r/min riippuen moottorin kierrosnopeudesta.

Tärkeä ominaisuus Doppstadt DH608 -hakkurissa on sen 270 asteen kääntyvyys. Hakkuria voidaan syöttää aina parhaasta mahdollisesta suunnasta ja sillä voidaan hakettaa esimerkiksi molemmin puolin tietä olevista kasoista siirtämättä autoa. Doppstadissa heitin ja rumpu ovat samalla akselilla, jolloin suuren yhteismassan (2,5 tonnia) ja heittimen suuren halkaisijan ansiosta hake lentää riittävän pitkälle esimerkiksi puoliperävaunuun haketettaessa. Heitin toimii hyvin myös hieman märällä hakkeella. Heittimen kulutuspalat on helppo vaihtaa, koska ne on kiinnitetty pulttaamalla. Heittoputki taittuu ja kääntyy hydraulisesti, mikä nopeuttaa osaltaan toimintaa. Doppstadt-rumpuhakkuri on suunniteltu siten, että kaikki huollot ja säädöt onnistuvat koneen ulkopuolelta. Lisäksi Doppstadtin hydrauliikka-, valvonta- ja turvallisuusjärjestelmien komponentit ovat suurten luotettavien valmistajien tuotteita. 

Lue seuraavaksi