Uutiset

Työkoneet

Doosanin uunista uusia pullia

Tehoa moottorissa rittää, sillä sama mylly on isommissa malleissa kuten 25 tonnin mallissa DX255LC. Moottorin maksimi teho saadaan kohtalaisen matalilla (1750 r/min) kierroksilla, mikä säästää komponentteja ja vähentää valmistajan mukaan huolto- ja korjauskustannuksia. Koneitten hydrauliikasta saadaan hetkellistä lisätehoa ”powerboost” nappia painamalla.

Jäähdytin ja öljyn lauhdutin sijaitsevat nyt vierekkäin puhdistamisen helpottamiseksi. Niitä suojaa nyt myös verkko, joka on helposti irroitettavissa kokonaan. Valmistajan mukaan myös muihin huoltokohteisiin pääsyä on entisestään helpotettu. Kaikkiin huollon kannalta oleellisiin kohteisiin on pääsy maan tasossa seisten.

Ohjaamo on kasvanut. Leveys on nyt 1110 millimetriä, missä parannusta 150 millimetriä. Ohjaamossa on lasipintaa lisätty ja samalla pilareita kavennettu. Tämähän tietää parempaa näkyväisyyttä joka suuntaan. Säilytystiloja on niitäkin lisätty ja melutason luvataan olevan niinkin alhaisen kuin 71 desibeliä. Kyseessä on 100 prosentin parannus entisiin Solar-malleihin verrattuna. Hydrauliikkaan on ohjelmoitu kaksi eri työaluetta. Vakioalue sekä ns. ojankaivualue. Jälkimmäisessä ylävaunun kääntö on priorisoitu antamaan nopeutta kaivutyöhön.

Edelleen koneissa on varkaudenestojärjestelmä ja koneen hydrauliikkaan on mahdollista tallettaa virtausarvot eri toimilaitteille. Doosanin tela-alustainen kaivukoneperhe koostuu nyt kymmenestä perusmallista painoluokissa 14-52 tonnia. Doosan-maansiirtokoneet tuo Suomeen Dae-Tek Oy.

Lue seuraavaksi