Uutiset

Työkoneet

Doosanilta uutta kuormausvoimaa

Doosan DL160 0n valmistajan mukaan päivitys mallista Mega 160. Moottorina on Tier 3 Cummins QSB 4.5 (81 kW). Mega-sarjalaiseen verrattuna hydrauliikkaan on lisätty tehoa ja nopeutta. Mm. puomin nostonopeus on parantunut kymmenen prosenttia. Koska kyseessä on pieni pyöräkuormain, työkohteet sijaitsevat usein taajamissa. Tästä syystä ulkoista melutasoa on pudotettu radikaalisti. Myös ohjaamo on sisältä aiempaa meluttomampi.

DL450 moottorina on niin ikään Cummins, malliltaan QSM 11. Tilavuus on 11 litraa ja hevosvoimia kauhan täyttöön irtoaa 305. Sama moottori on myös pyöräkuormaimessa DL500. Doosanin mukaan DL450 0n käynyt läpi poikkeuksellisen paljon testausta ennen markkinoille tuloaan. Tällä on haluttu varmistaa koneen varmatoimisuus ja komponenttien pitkä ikä. Näin koneen elinikäiset kustannuksetkin pienenevät.

Vaihdelaatikko ja akselit ovat ZF:n valmistamia. Hydraulijärjestelmässä on säätyvätilavuuksinen aksiaalimäntäpumppu ja ohjausjärjestelmä on kuormantunteva. Jäähdyttimen siivikkö on muuttuvanopeuksinen ja vähentää näin melua. Edelleen siivikkoa voidaan pyörittää molempiin suuntiin ja näin puhaltaa pölyt pois jäähdyttimestä. Koneen eri toimintoja ja mahdollisia häiriöitä/vikoja voidaan nyt tutkia kannettavalla tietokoneella. Kaatokuorma koneella on kasvanut 20,5 tonniin ja murtovoiman (239 kN) luvataan riittävän kovimpiinkin materiaaleihin tunkeutumiseen. Runkonivelen kääntökulma on nyt 40 astetta, joten kääntösäde on pienentynyt vanhaan malliin verrattuna. Doosan-maansiirtokoneet tuo Suomeen Dae-Tek Oy.

Lue seuraavaksi