Uutiset

Työkoneet

Doosan-trukit Suomen Konetalolta

Doosan-trukkien viralliseksi maahantuojaksi on siirtynyt Suomen Konetalo. Oululaisyritys panostaa maahantuontiin kehittämällä kattavan huolto- ja palveluverkoston Suomeen. Tammikuun lopulla potkaistiin käyntiin omien tilojen käyttö Tampereella Kaskimäenkatu 3:ssa myyntiverkoston kokoontumisella.

Suomen Konetalo lähtee innolla edustamaan Doosan-trukkeja. ”Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, koska tuote on loistava ja hinnassa pääsemme houkuttavalle tasolle. Lisäksi tuote on jo tunnettu Suomessa, toki vielä pääasiassa entisellä Daewoo-merkillä, jolla tuotetta on tuotu Suomeen jo 30 vuotta sitten. Samoin jälkimarkkinoille on olemassa laitekantaa, joille saamme järjestää huolto- ja varaosapalvelut”, iloitsee Timo Peltola.

”Doosan on tehty raskaaseen työkäyttöön. Merkin etuihin kuuluvat tehtaan tarjoamat mahdollisuudet tilata koneita tehdasvarusteltuna erikoiskäyttöihin, kuten suojausluokan nostot. Kaikissa malleissa on vakiona märkälevyjarrut. Lisäksi myös pieniin malleihin on saatavana tehdasasennuksena ilmastointi, jota aletaan vaatia monissa paikoissa.”

Suomen Konetalo on oululainen nostolaitealan yritys. Aluksi se oli pieni trukkihuoltofirma, jonka Timo ja Juho-Pekka Peltola ostivat vuonna 2011. Toiminnan laajentuminen tuli kuvioon myyntitoiminnan kautta ja Suomen Konetalo on muun muassa Telakoneen edustaja Oulun alueella. Nyt on otettu uusi askel ottamalla kuvioon myös maahantuontitoiminnot.

Huoltotausta on ehdottomasti eduksi tuote-edustuksen hoitamisessa. ”Meille on selvää, että trukkien pitää toimia varmasti. Vioille lähdemme huoltoautoinemme tästä syystä nopeasti, yleensä viimeistään saman päivän aikana. Eduksi meille uusienkin trukkien myynnissä on, että asiakkaat tuntevat meidät ja toimintatapamme”, uskoo Peltola. Myös varaosien suhteen palvelun luvataan toimitusten toimivan nopeasti; Etelä-Suomeen kaikki varaosat 1–2 vuorokauden sisään toimitettuna.

Toimipisteitä Suomen Konetalolla on ”täyden palvelun pisteet” Oulussa ja Tampereella. Yhteistyökumppaneiden kautta edustukset ovat Espoossa, Nurmijärvellä, Liedossa ja Porissa.  ”Tässä alkaa olla meille tällä hetkellä sopiva verkosto”, toteaa Peltola. ”Panostamme siihen, että kumppanimme ovat valikoituja, joilla on hyvin koulutetut tekijät. Laatu pitää olla sama alihankkijoilla kuin meillä itsellämme.”

Uudessa Tampereen toimipisteessä toimii myyntihenkilön Miska Joensuun ja huoltomiehen lisäksi kaksi alihankkijaa. Palveluihin kuuluvat trukkien huoltojen ja varaosapalvelun lisäksi nostinten tarkastukset; periaatteessa kaikki nostamiseen liittyvät laitteet voidaan tarkastaa. JK

Lue seuraavaksi