Uutiset

Työkoneet

Doosan DL420-5 Puolassa

Sobotkan kaupunki sijaitsee Sleza-vuoren kupeessa, Ala-Sleesiassa Puolassa. Alueen maaperässä on paljon mineraaleja sekä myös graniittia. Sobotkalainen Strzeblowskie Kopalnie Surowców Mineralnych sp. z o.o on yritys, joka on keskittynyt kiviainestuotantoon alueella. Muun muassa alueen rakennusyritykset käyttävät yrityksen kiviaineksia ja

Strzeblowskie Kopalnie Surowców Mineralnych sp. z o.o on Puolan suurin maasälvän tuottaja.

keraaminen teollisuus hyödyntää alkalimaasälpää.  Yrityksen louhos Ala-Sleesiassa on kooltaan 100 hehtaaria ja tuotantolaitoksia on neljä. Kahdella louhoksella tuotetaan maasälpää ja kahdella eri kivianeslaatuja. Kaikkea tuotantoa valvotaan jatkuvin laboratoriokokein.

“Nykyaikainen laboratoriomme on arvostettu ulkomaistenkin asiakkaidemme keskuudessa. Takaamme, että kaikki tuotteemme täyttävät tekniset vaatimukset tuotantoerästä toiseen. Tasalaatuisuus on se, mitä asiakkaamme haluavat ja sitä he saavat”, toteaa toimitusjohtaja Janusz Kozyrski.

“Tuotantokapasiteettimme vuodessa on 850 000 – 950 000 tonnia. Olemme Puolan suurin maasälvän tuottaja.”

Yritys on saanut myös tukea Euroopan unionilta, mikä on mahdollistanut muun muassa konekannan uusimista.

“Yksi uusista investoinneista oli iso pyöräkuormaaja. Kriteereinä oli löytää tehokas kone, jolla voi nopeasti käsitellä suuria määriä kiviainesta. Hinta ja jälkimarkkinoinnin saatavuus olivat myös toivelistan kärjessä. Koeajojen jälkeen päädyimme Doosan DL420-5 pyöräkuormaajaan, jonka paikallinen jälleenmyyjä Grausch&Grausch meille toimitti. Koneeseen tehtiin huoltosopimus, joka jatkuu takuuajan jälkeenkin”, lisää Kozyrski.

Pyöräkuormaaja on varustettu vahvistetulla viiden kuutiometrin kauhalla ja lisävastapainolla. Kozyrskin mukaan Doosan on osoittautunut juuri oikeaksi valinnaksi. Tuntimittari raksuttaa kiivaasti, sillä kaksi kuljettajaa ajaa sitä kahdessa vuorossa.

Doosan DL420-5 on varustettu Stage IV-päästöluokkaan varustetulla Scanian moottorilla (257 kW). Vaihteistona on viisinopeuksinen, ZF:n valmistama powershift. Vaihtaminen tapahtuu automaattisesti tai manuaalisesti kuljettajan valinnan mukaan.

“Aiemmin puolalaiset yritykset ostivat pääasiassa käytettyjä koneita. Usein oltiin tilanteessa, missä koneen ylläpito- ja korjauskustannukset ylittivät jo koneen arvon. Siksi yhä useammat puolalaisetkin asiakkaat päätyvät ostamaan uusia koneita hulto- ja varaosasopimuksilla”, todetaan Doosan-myyjä Grausch&Grauschilta.

Doosaniin on louhoksilla jo kierrätetty yli 1000 tuntia ilman ongelmia. Jälleenmyyjän kanssa tehty huoltosopimus on kolmen vuoden mittainen ilman käyttötuntirajoituksia.

Lue seuraavaksi