Uutiset

Työkoneet

Dino-henkilönostimet täyttivät 40 vuotta

Loimaalaisen Mauno Kurpan luotsaaman Dinoliftin edeltäjän, Kurpan Konepajan salaojakonevalmistuksen kulta-aika osui 60- ja 70-luvuille. Salaojitusmäärien vähentyminen ja ulkomaisten aurakoneiden markkinoille tulo vähensi kotimaisten Mara-salaojakoneiden kysyntää vahvasti 80- ja 90 –luvuille siirryttäessä.

Mauno Kurppa taisi 70-luvulla aistia salaojakoneiden laskusuhdanteisen tulevaisuuden ja hän ostikin jo vuonna 1973 oikeudet Dino-henkilönostimiin Pentti ja Matti Ala-Nissilöiltä. Vuotta myöhemmin konepajan linjoilta päivänvaloon saatettiin ensimmäiset hinattavat Dino henkilönostimet  mallimerkinnöiltään Dino 55 ja 75.

Mauno Kurpan aloittama tuotemerkki elää vahvasti vielä 40 vuotta myöhemminkin. Loimaan lakeuksilla valmistetaan nostimia pääasiassa vientiin ympäri maailmaa.

Kurpan Konepajan nimi muuttui Dinoliftiksi vuonna 1997. Tuolloin nykyisten omistajien Eva Godenhielm-Vuoren ja Karin Narsin isä Lasse Godenhielm osti Kurpan Konepajan. Tämän vuoden alussa osaomistajaksi yritykseen on tullut myös uudeksi toimitusjohtajaksi nimetty Petri Paavolainen. Samalla Karin Nars siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi.

Elokuussa 40-vuotista merkkipäivää juhlittiin Loimaan tehtaalla. Karin Nars ja Petri Paavolainen lupasivat  juhlavierailleen, että Dinolift haluaa jatkossakin olla alan paras toimija.

Dinolift Oy:n valmistusohjelmassa on nykyisin lähes 20 erilaista nostintyyppiä. Tuotesarjoja on neljä, mutta hinattavat nostimet ovat edelleen suosituimpia. Uusin, tänä vuonna esitelty kuvan nostin on mallimerkinnältään Dino 180XTII. Maksimi nostokorkeus on 18 ja ulottuma 11,2 metriä. 180 asteen kääntö on toteutettu hydraulisesti.

25 prosenttia tuotannosta jää kotimaahan ja vientimaita on merkkivuosien verran eli noin 40.

”Tulevaisuudessa kaiken mitä teemme tulee liittyä vahvasti missioomme ”Up to the job” eli henkilön työhön nostamiseen. Haluamme tulevaisuudessa paitsi kasvaa nykymarkkinoillamme myös päästä uusille markkina-alueille. Tyytyväisimmät asiakkaat ja tyytyväisin henkilöstö ovat niin ikään tavoitteitamme. Haluamme olla alan paras toimija”, valotti Paavolainen puheessaan juhlakansalle.

”Eri maiden markkinat  ja asiakkaat ovat erilaisia. Tuotekehityksen on kuunneltava asiakkaiden antamaa palautetta . Tulossa olevilla tuotteillamme palvelemmekin asiakkaitamme jatkossa vieläkin paremmin. Historia on tärkeää, mutta tulevaisuus vielä tärkeämpi”, päättää Paavolainen.

Lue seuraavaksi