Uutiset

Työkoneet

Destia kunnostaa Hämeentien Helsingissä

Destia on voittanut Helsingin kaupungin kilpailuttaman urakan Hämeentien katujärjestelyistä Helsingissä. Hämeentie muuttuu Hakaniemen torin ja Junatien välillä jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi, jolla kiinteistöjen tontille ajo, huolto- ja pelastusajo sekä yritystoiminnan edellyttämä jakeluliikenne ovat sallittuja. Lisäksi urakkaan sisältyy muun muassa Sörnäisten metroaseman kannen vesieristyksen ja aseman LVIS-tekniikoiden uusimista sekä n. 1,5 kilometriä raitiotien rakentamista.

Urakkasopimus allekirjoitettiin 21. tammikuuta ja varsinaiset työt kohteessa alkavat 4. maaliskuuta. Ennen töiden alkua on suunnitteluvaihe, jossa suunnitellaan töitä ja urakan viestintää. Urakka valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä.

”Lähdemme innostuneena toteuttamaan yhdessä Helsingin kaupungin kanssa tätä urakkaa. Uusi kaupunkirakentamiskohde on täysin uuden strategiamme mukainen ja meillä Destiassa on laaja-alainen osaaminen, jota hyödynnämme hankkeen toteuttamisessa. Helsingin kaupungin luomat puitteet luovat erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa työ kaupungin asettamien vaatimusten mukaisesti”, kertoo työpäällikkö Seppo Sirola.

Hämeentien kunnostaminen sujuvoittaa joukkoliikennettä sekä pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden liikkumista Kallion alueella.

Helsingin kaupungin edustajat Erkki Nurmi (vas.) ja Jukka Forsman sekä Destian Etelä-Suomen tulosyksikön johtaja Minna Heinonen allekirjoittivat sopimuksen.

Lue seuraavaksi