Uutiset

Työkoneet

Demarec rynnii purkualalle

Demarec on suomalaisille vielä kohtuullisen uusi tuttavuus purku- ja kierrätystoiminnoissa, mutta yhtiön nimen takaa löytyy yli 25 vuoden vankka kokemus alasta. Demarecin tuotteet ovat tunnettuja kehittyneestä teknologiastaan, käyttäjäystävällisyydestään, tehokkuudestaan sekä kestävyydestään, eikä ole yllätys, että Demarecin tuotteet ovat tulleet tutuiksi myös kotimaamme purkutyömailla. Lokakuun loppupuolella Suomesta lähti alan arvovaltainen edustus tutustumaan Demarecin tehtaisiin sekä kuuntelemaan alan viimeisimmät tekniset kehitysuutiset.

 

Demarecin juuret sijaitsevat Hollannissa, jossa alan perin pohjin tuntevat Ruud de Gier sekä Marcel Vening (kuvassa) aloittivat toiminnan 1980-luvun loppupuolella. Yritys kasvoi tasaisen nopeasti ja vuonna 2006 Demarecista tuli merkittävä osa kansainvälistä Kinshofer Groupia. Muutos antoi Demarecille runsaasti uutta voimaa varsinkin tuotekehitykseen sekä tuotannon volyymeihin ja tuotteiden tekninen kehitys onkin ollut alan ehdotonta kärkiluokkaa. Demarec tarjoaa purku- ja kierrätysurakoihin kattavan valikoiman työvälineitä, joista merkittävimpiä ovat purku- ja lajittelukourat, romukourat, pulveroijat, leikkurit sekä kiskoleikkurit. Tuotteiden toimintatehokkuuden takana ovat esimerkiksi yrityksen itse kehittämä 20 prosenttia voimaa lisäävä DemaPower-sylinteriteknologia sekä leukojen vaihtoa nopeuttava Demalink-menetelmä.

Demarecin suurin asiakaspotentiaali on purku- ja lajittelutehtävissä, joten on luonnollista, että juuri näihin tehtäviin on tarjolla erittäin laaja valikoima teknisesti kehittyneitä kouria. Skaala on valtava ja oikea koura löytyy aina tonnin koneesta sadan tonnin jättiläiseen. Demarecin tuotteet ovat tehokkuuteensa suhteutettuna kevyitä, minkä ovat mahdollistaneet älykkäät rakenneratkaisut sekä laadukkaat raaka-ainemateriaalit. Kevyimmät kourat painavat alle 500 kiloa ja isoimmatkin vain reilun neljä tonnia. Demarecin leuoissa tavara myös pysyy, sillä puristusvoimaa riittää aina 140 kN:iin saakka. Asiakastoiveiden kautta uusimpina tuotteina ovat markkinoille saapuneet 15-30 tonnin koneisiin soveltuvat DRG-25-DN sekä DRG-27-DN, jotka täydentävät toimivasti kouravalikoiman suosituimpia luokkia.

Yli 10 tonnin koneissa käytettävät kourat ovat DeltaBox-rakenteisia, mikä tarkoittaa kestävyyttä, keveyttä sekä käyttötehokuutta. Muotoilu varmistaa kouran sulkemisen helppouden ja myös materiaalin kourassa pysymisen. Demarecin kourat ovat myös kovaa käyttöä kestäviä, sillä hydrauliikka sekä kääntäjämoottorit ovat hyvin suojattuja ja myös voitelun puhtaus on varmistettu tiiviyttä kehittämällä.

Kourien lisäksi Demarecilla on tarjota luonnollisesti myös kattava valikoima erikokoisia pulveroijia. Demarecin pyörivät pulveroijat kulkevat tuotenimellä DRP ja sarjaan kuuluu kahdeksan erityyppistä työlaitetta. Kaivukoneelta vaaditaan kokoa vähintään 20 tonnia ja valikoima soveltuu aina 65 tonnin kokoluokkaan saakka. Pulveroijat ovat saatavilla Demarecin DemaPower-sylinteriteknologialla, jossa voiman takana on neljä öljykammiota perinteisen kahden sijaan. Tämän tekniikan avulla saadaan 20 prosenttia lisää voimaa ja myös leukojen avaus ja sulkeutuminen nopeutuvat huomattavasti. Keskimääräinen sulkeutuminen vie noin 2,5 sekuntia ja avautuminen tapahtuu kahdessa sekunnissa. Myös turvallisuuteen on kiinnitetty erityishuomiota ja uusi patentoitu turvaventtiilijärjestelmä varmistaa ylipaineista johtuvien vaaratilanteiden eliminoimisen.

Demarecin alun perin vuonna 2004 kehittämä hydraulinen Demalink-menetelmä tekee yleensä työläästä pulveroijan leukojen vaihtoprosessista nopeaa, helppoa sekä turvallista. Menetelmän avulla yksi henkilö pystyy muuttamaan työkoneen hetkessä esimerkiksi betonimurskaimesta säiliönrepijäksi. Näin saa helposti jokaiseen työtehtävään valittua juuri oikein työvälineen, mikä lisää huomattavasti taloudellisuutta, tehokkuutta sekä tuottavuutta.

Demarecin DRS-mallisto edustaa leikkureiden nykyaikaisinta teknologiaa. Valittavana on sekä kiinteitä että pyöritettäviä versioita, joissa kaikissa yhdistyvät voimakkuus, nopeus sekä kevyt paino. Leikkureita on saatavilla kuudessa eri kokoluokassa ja kolme erilaista kiinnitysmenetelmää takaa jokaiseen koneeseen ja jokaiselle käyttäjälle soveltuvan yhdistelmän löytymisen. Leuan suunnittelu sekä laadukkaat materiaalit takaavat myös turvallisen ja tehokkaan työskentelyn. Myös kulutusosien vaihto on tehty helpoksi, mikä nopeuttaa työskentelyä huomattavasti. Demarecin monipuolisuudesta kertoo myös runsas erikoistyövälineiden määrä ja esimerkiksi uusi RC-30-kiskoleikkuri toimii näistä hyvänä esimerkkinä. Koneeksi vaaditaan reilua 20-tonnista ja DemaPower-menetelmän avulla kiskojen katkominen sujuu tehokkaasti ja ennen kaikkea turvallisesti.

Marcel Vening sekä Demarecin Suomen maahantuonnista vastaavan Kinshofer Aponoxin Juha Strandberg ja Peter Hakala kuuntelivatkin tarkalla korvalla kotimaamme ammattilaisten kertomia edellytyksiä, joita Suomen oloissa ympärivuotisesti toimivalle konekannalle asetetaan. Demarec-tuotteita Suomessa myyvän RealMachineryn Vesa Hietala sekä Pekka Karjalainen antoivat myös asiakkaille arvokasta tietoa omista palveluistaan. He myös korostivat, että RealMachineryn uusissa, upeissa toimitiloissa Lempäälän RealParkissa tulee sijaitsemaan pysyvä Demarec-tuotenäyttely.Matkalla oli mukana myös asiakkaita, joilla on jo pitkä kokemus Demarec-tuotteista ja heiltä saatu palaute oli erittäin positiivista. Tämä kertoo Demarecin olevan ehdottomasti oikealla tiellä.

 

Lue seuraavaksi