Uutiset

Työkoneet

Dae-Tek Oy Kuopio – mukavasti liikkeelle

Kuopion toimipisteestä vastaa jo yli 20 vuoden työuran maarakennuskoneitten parissa tehnyt Matti Hirvonen. Konekeskolla aiemmin 11 vuotta sekä korjaamolla että myynnissä työskennellyt Hirvonen aloitti Dae-Tekilla syyskuussa viime vuonna.

”Onhan tässä vuosien mittaa tullut nähtyä monenmoista konekaupan saralla. Vaikka olen asunut pääkaupunkiseudulla, niin paluu tänne kotiseudulle oli tervetullut. Kaksi vuotta olinkin aiemmin täällä Kuopion Konekeskolla myynnissä. Kuopiossa ja ympäristökunnissa Doosan/Daewoo –kanta on hyvä, mikä antaa eväät myöskin huollolle pärjätä. Tarkkaa lukumäärää en tiedä, mutta kyllä täällä työmailla Doosanin puomeja heiluu”, aloittaa Hirvonen.

Remontoidussa hallissa Kuopion Likolahdessa työskentelee myös kaksi sopimushuoltajaa. Paitsi huoltoja ja korjauksia, hallissa tehdään myös uusien varusteluja. Väliaikoina ja hiljaisempana talviaikana huolletaan myös moottorikelkkoja.

”Loppuvuodesta myin muutaman uuden Doosanin, joten ajankohtaan nähden homma on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Ja joitakin vetoja on parhaillaankin menossa, joten kyllä markkinoilla tapahtuu edelleen. Tosin konemarkkinat ovat menneet sellaisiksi, että kaupoissa taistellaan joskus nykyään omaakin merkkiä vastaan. Euroopan markkinat kun ovat hieman sekaisin ja uusia koneita putkahtelee myyntiin eri maissa. Tehtaat ehkä purkavat ylisuuria varastojaan ja vuokrafirmoiltakin liikenee nyt koneita myyntiin. Tilanne tulee kuitenkin tasaantumaan”, uskoo Hirvonen. Konekauppa on kansainvälistynyt.

”Konemyyjän on tänään syytä olla tiettyyn pisteeseen sakka selvillä koneitten tekniikasta. Aivan nippelitekniikkaa ei voi hallita, joten sitä varten meilläkin on erikseen tekniikan kaverit. Omasta mielenkiinnosta on kuitenkin kiinni, mitä ja kuinka paljon koneista opiskelee.”

”Lyhytperäisten kaivukoneitten suurin buumi on varmaan takana ja homma on jotenkin järkeistynyt. Kun urakoitsijat kiinnittävät nykyään entistä enemmän huomiota polttoainetalouteen, niin ylisuurien kauhojen käyttö on vähentynyt. Kuolleen massan liikuttelu ei kannata ja tänään uskotaan yhä enemmän valmistajan antamiin kauhakoon suosituksiin. Lyhytperäinen konekin on varsin vakaa kaivaa, kun kauhan koko pysyy aisoissa”, tietää Hirvonen.

Hallissa oli joulukuussa varusteltavana ensimmäinen Suomeen myyty 14 tonnin DX140R, joka oli menossa töihin heti tammikuussa.

DL 450

Kuopion toimipisteen pihamaalla komeili uusi tulokas Doosanin pyöräkuormainperheeseen. 25,5 tonnin työpainollaan se täyttää mallien DL400 (23 t) ja DL500 (31 t) väliin jäävän aukon.

Moottorina on kuusisylinterinen Cummins QSM 11 Common Rail 8 (224 kilowattia). ZF.n vaihteistoa voidaan käyttää täysi- tai puoliautomaattina sekä myös manuaalisesti. Neljä nopeusaluetta antavat maksimissaan 6.5, 12.4, 19 ja 38 kilometrin tuntinopeudet eteenpäin ja taakse on käytössä kolme vaihdetta (6.5, 12.4 ja 19 km/h).

Kuormaimen aisasto on ns. Z –mallia ja valmistaja lupaa irroitusvoiman säilyvän korkeana koko liikeradalla. Kuormaimen jousitus eli ajovakautusjärjestelmä on kuormaimessa vakiona. Myös akselit ovat ZF:n valmistamat ja molemmilla akseleilla on luistonestolla varustettu tasauspyörästö.

Ohjaamo kaikissa uusissa pyöräkuormaimissa on tilava ja valoisa. Ohjauspyörä sekä käsinojat ovat säädettävissä oikean ajoasennon löytymiseksi. Kuopion esittelykoneessa kuormainta hallitaan joystick –ohjaimella, mutta myös kaksivipuhallinta on saatavilla sitä haluavalle. Ilmaistuin sekä tietenkin tehokas ilmastointilaite kuuluvat vakiovarusteisiin.

Huoltojen ja tarkistusten tekemiseen on kiinnitetty erikoishuomiota. Moottoritila on hienosti avoinna, kun lokasuojat ja moottoripeitto on käännetty sivuun. Myös jäähdytin ja tuulettimen siivet ovat kätevästi puhdistettavissa koneen takana.

Lue seuraavaksi