Uutiset

Työkoneet

Cramo lanseeraa uuden vihreän tuotelinjan

Cramo on koonnut uuteen tuotelinjaan entistä vähäpäästöisemmät rakennuskoneet ja -laitteet vaihtoehdoksi perinteisille tuotteille. Ympäristöystävällisyyden lisäksi vähäpäästöiset ja vähemmän melua tuottavat laitteet parantavat myös työturvallisuutta.

Cramo laajentaa vuokrattavien rakennuskoneiden- ja laitteiden tuotevalikoimaansa EcoFleet-tuotelinjalla. EcoFleet on Cramon oma nimike, jonka alle kootaan eri laitevalmistajien vähäpäästöisiä laitteita ja koneita. Tuotelinja lanseerataan ensimmäisenä Suomessa, mutta tavoitteena on viedä tuotelinja myös muihin Cramon toimintamaihin Pohjois- ja Keski-Euroopassa sekä Baltiassa.

EcoFleet-tuotelinjan valikoima laajenee jatkuvasti sitä mukaa, kun valmistajat saavat uutta tekniikkaa hyödyntäviä vähäpäästöisempiä tuotteita markkinoille. Kriteerit täyttävät tuotteet pyritään ottamaan Cramolla nopeasti käyttöön.

“Viranomaiset sallivat tietyissä tuotelinjoissa tietyt päästötasot. Jotta tuote voidaan sisällyttää EcoFleet-tuotelinjaan, tulee sen alittaa nämä tasot merkittävästi”, kertoo Cramon maanrakennuskoneet-yksikön päällikkö Joni Ihalainen.

EcoFleet-tuotelinja sisältää jo nyt sähkö-, akku- ja hybriditoimisia pieniä pyöräkuormaajia sekä nostin- ja maanrakennuskalustoa, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi sisäpurku- tai vihertöihin. Vaikka suuri osa EcoFleet-nimikkeen alla olevista tuotteista ovat sähkö- tai akkutoimisia koneita, voidaan kategoriaan sisällyttää myös polttomoottorilla toimivia uutta tekniikkaa hyödyntäviä laitteita. Ehtona on, että laitteiden päästöt ovat vähäisemmät vanhemman kannan koneisiin verrattuna. Tuotelinjaan kuuluu myös hybriditeknologiaa käyttävät laitteet, kuten esimerkiksi tietyt nostimet tai maanrakennuskoneet.

Vähemmän päästöjä ja melua

Rakennusalalla päästömääräykset ja muut vaatimukset kiristyvät jatkuvasti ja ympäristöystävällisyys on yhä merkittävämpi alan kehitystä ohjaava arvo. EcoFleet-tuotelinjalla Cramo haluaa vastata entistä paremmin asiakkaidensa tarpeisiin, sillä tuotteiden loppukäyttäjät ovat entistä ympäristötietoisempia ja vaativat kestävämpiä ratkaisuja.

“Uskomme, että tulevaisuudessa vähäpäästöiset tuotteet tulevat olemaan merkittävä osa Cramon liiketoimintaa. Haluamme olla ensimmäisten joukossa tarjoamassa asiakkaillemme kestävämpää vaihtoehtoa. Esimerkiksi työn tilaaja saattaa vaatia urakoitsijalta, että sen työmailla noudatetaan vihreitä arvoja. Silloin myös työkoneiden on edustettava samaa linjaa”, kertoo Ihalainen.

Vähäpäästöisyys on tärkeää monilla työmailla myös työturvallisuuden takia. Esimerkiksi sisätiloissa töitä tehdessä työkoneet voivat tupruttaa paksua pakokaasua työskentelytilaan. Vähäpäästöisyyden lisäksi EcoFleet-tuotesarjan tuotteista syntyy vähemmän melua perinteisiin polttomoottorituotteisiin verrattuna, mikä myös osaltaan parantaa työturvallisuutta. Sisällä työskennellessä desibelitasojen on pysyttävä tietyissä rajoissa, joten sähkötoimiset koneet ovat tällöin järkevin vaihtoehto.

Vaikka vähäpäästöiset tuotteet ovat kalliimpia hankintahinnaltaan, Cramo pyrkii pitämään EcoFleet-tuoteryhmän vuokraushinnat mahdollisimman lähellä perinteisten tuotteiden hintoja. Näin halutaan tarjota aidosti kilpailukykyistä vaihtoehtoa asiakkaille.

www.cramo.com

Lue seuraavaksi