Uutiset

Työkoneet

Continental ContiEarth -tuoteperhe

Continental lanseerasi syyskuussa MinExpossa Las Vegasissa uuden maarakennus- js kaivoskoneiden rengasperheen, ContiEarth-tuotesarjan. ”Näillä renkailla Continental lähestyy asiakkaita ja markkinaa räätälöidyillä tuotteilla”, selittää myyntipäällikkö Petri Enges. ”Tuotteet on suunniteltu kohtaamaan kunkin toimialan ääriolosuhteet ja ovat siten kuhunkin käyttötarkoitukseen aina parhaiten sopivat. Tulossa on laaja tuoteperhe spesiaalituotteita.”

Yleisimpiä kokoja on jo saatavana, tarjonta tulee asteittain laajenemaan kattavaksi. Yhtenä merkittävänä alueena ovat kaivoskoneet ja ensimmäinen julkistettu malli niin MinExpossa kuin meillä FinnMateriassa oli poralaitteen renkaaksi valmistettu DrillMaster kokoa 12.00-20. Sen ominaisuudet on hiottu optimaaliseksi suuren käyttötuntimäärän, mutta vähäisen ajomäärän ja vaativien olosuhteiden mukaan. Kumilaatu ja pintakuvio on suunniteltu kestämään märkien ammuttujen kivien viiltoja ja pistoja. Renkaan vahva Vply-runkorakenne poikkeaa perinteisestä ristikudostekniikasta siten, että kudokset eivät ole 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden, vaan noin 45 asteen kulmassa. Uudella runkorakenteella on saavutettu entistä vähemmän venymää ja entistä parempi nimellismittojen säilyminen erityisesti sen vahvistettujen kylkialueiden ansiosta.

Painevahtijärjestelmät ovat yleistyneet työkonerenkaissa. Continentalilla on oma järjestelmä, ContiPressureCheck, ja siihen on tulossa telematiikan sovellus ContiFlexBox. Paineanturi asennetaan Continentalilla kaikkien radial-rakenteisten maansiirtorenkaiden sisäkalvoon jo renkaan valmistusvaiheessa, joten valmius tämän korkealuokkaisen painevahtijärjestelmän käyttöönottoon on välittömästi olemassa renkaiden asennuksen yhteydessä.

Lue seuraavaksi