Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2017: Volvon lippulaiva L350H

ConExpossa esiteltiin Volvon järein, 50-54 tonnia varustuksesta riippuen painava  L350H-pyöräkuormaaja nyt H-perheeseen. Muut mallit on päivitetty jo aiemmin. Volvon mukaan L350H:n voimansiirtolinja, hydrauliikka ja ohjaamo on uusittu. Ulkoisesti suurin muutos on kohonnut konepeitto sekä peräpään uusi muotoilu. Volvon mukaan konepeiton uusi muotoilu ja huoltotasot koneen ympärillä helpottavat huoltojen tekoa entisestään.

Moottorina on Volvo D16J eli sama mylly kuin malliston järeimmässä kaivukoneessakin EC750E. Tehoa siitä saadaan 394 kilowattia. Tehot ovat pysyneet samana kuin edeltäjässä L350F. Päästöjen kurittamiseen käytössä on sekä partikkelisuodatin että DOC/EGR/SCR. Tässä osasyy korkeampaan konepeittoon.

Uusi kuormantunteva hydrauliikka on Volvon mukaan nopeuttanut puomin nostoa ja laskua verrattuna vanhaan L350F-malliin. Tämä sekä parannettu voimansiirtolinja takaavat Volvon mukaan 10 prosentin kohennuksen polttoainetalouteen. Täysautomaattinen Power Shift –voimansiirrossa on myös niin sanottu ekopoljin. Tämä toiminto kytkeytyy automaattisesti päälle, kun moottorin kierosalue on ylittämässä taloudellisen ajon rajan. Mikäli kuljettaja haluaa täydet moottorikierrokset käyttöönsä, hän voi myös ohittaa polttoainetta säästävän eco-toiminnon. Edelleen tiedotteen mukaan renkaiden ja lokasuojien väliä on kasvatettu, jolloin esimerkiksi ketjujen laitto renkaiden päälle on helpompaa.

Ohjaamon kulkua on helpotettu muun muassa isoilla portailla ja reiluilla kädensijoilla. Ovi voidaan avata koneen runkoon sijoitetun painonapin avulla maan tasossa seisten. LED-valot ohjaamon oven yhteydessä antavat valoa pimeässä ja tekevät koneen noususta turvallisempaa.

Lue seuraavaksi