Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2017: Liukuohjatut teleskooppipuomilla

Englantilainen JCB on innovaatioidensa kehittämisnopeudessa omaa luokkaansa maailman konevalmistajien joukossa. Tammikuussa Euroopan ammattilehdistölle esitellyt uutuudet olivat pitkälti ConExponkin vetonauloja. (Lue: JCB on myös vahva komponenttivamistaja ja JCB nostinbisnekseen ja muita kuulumisia.)

Maailman ensiesittelynsä saivat liukuohjatut Teleskid-pienkuormaajamallit eli pyöräalustainen 3TS-8W sekä tela-alustainen 3TS-8T. Ne eroavat aiemmista JCB:n pienkuormaajista lähinnä teleskooppipuominsa ansiosta. JCB on aina ollut kekseliäs yhdistämään eri konetyyppien ominaisuuksia toisiinsa ja nyt teleskooppipuomit tuovat lisää ulottavaisuutta ja kuormauskorkeutta liukuohjattuihin pienkuormaajiinkin.

Kuten tiedetään, liukuohjattujen koneiden kysyntä painottuu Pohjois-Amerikkaan, missä on maailman suurimmat markkinat. JCB valmistaakin nämä koneet tehtaallaan Savannahissa. Valmistajan mukaan teleskooppipuomilla saavutetaan 60 prosenttia enemmän ulottuvaisuutta eteen ja kahdeksan prosenttia enemmän nostokorkeutta (3,96 m) kuin millään muulla liukuohjatulla pienkuormaajalla maailmassa.

JCB: ohjaamosta on kilpailijoita parempi näkyväisyys yksiaisaisen puomin ansiosta. Myös käynti ohjaamoon on helpompaa sivuovesta.

”Teleskooppipuomilla varustetulla pienkuormaajalla voidaan tehdä neljän koneen töitä. Se tarjoaa kurottajan, trukin, pyöräkuormajaan ja pienkuormaajan ominaisuuksia samassa paketissa. Nyt kuormaaminen autojen korkeille lavoillekin onnistuu ilman ajorampin rakentamista. Koneilla onnnistuu myös vaakatasonostot sekä kauhan asennon tallennus”, kertoo johtaja Tim Burnhope.

Molemmat koneet ovat varustettu JCB:n omalla EcoMax Stage IIIB –moottorilla (55 kW). Pyöräalustaisen mallin työskentelykuormat ovat 50 prosenttia kaatokuormasta eli 1455 (puomi sisällä) ja 611 kiloa (puomi ulkona). Tela-alustainen on vakaampi ja sillä päästään 1676 ja 732 kiloon.

Lue seuraavaksi