Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2017: Kubota KX033-4

Kubotan minikaivukonemallisto käsittää painoluokat noin tuhannesta kilosta kahdeksaan tonniin. Uusin lisäys on kolmen tonnin kokoluokkaan sijoittuva KX033-4.  Verrattuna vanhaan mallistoon nelossarjan koneissa on tilavampi ohjaamo, suurennettu ovi, pidempi jalkatila sekä uusi digitaalinen näyttö ohjaamossa.

Kubotan puskulevy kääntyy sekä vasemmalle että oikealle ja siinä on myös kelluntatoiminto. Puskulevyn kääntö helpottaa esimerkiksi kaivannon täyttämistä. Puskulevyn kaikkia toimintoja hallitaan yhdellä joystickillä, esimerkiksi kääntö on asennettu keinukatkaisimeen vivun päällä. Huulilevy on pultattu kiinni.

Puskulevyn vivussa on myös nopeusaleiden vaihtonappi. Tosin vaihtaminen tapahtuu myös automaattisesti nopealta hitaalle, kun vastus telan alla kasvaa. Ohjaamon ergonomiaan on kiinnitetty erikoishuomiota. Takalasi aukeaa Kubotan mukaan erittäin kevyesti, sillä se on kaasujousiavusteinen. Tyhjäkäyntiautomatiikka on koneessa vakiona, mutta se voidaan myös kytkeä pois päältä. Moottorina on Kubotan oma 24,8 kilowatin tehoinen diesel.

Suomessa Kubotaa edustaa Konekesko Oy.

Lue seuraavaksi