Uutiset

Työkoneet

Combiliftin koneita Suomessa

Äskettäin uuden uuden tehtaan Irlantiin avanneen Combiliftin maahantuojana Suomessa toimii Berner-konserniin kuuluva Berner Koneet. Yhteistyö syntyi jo lähes Combiliftin alkumetreillä vajaat 20 vuotta sitten. Toimitusjohtaja Martin McVicar kiersi tuolloin markkinointimatkoillaan uusia potentiaalisia vientimaita ja päätyi Berner Koneiden puheille.
”Onneksi päätyi. Uusi tuotekonsepti vakuutti meidät ja kipinä tuotteeseen syttyi lähes heti. Ensimmäiset Combilift-monitietrukit toimitettiin suomalaisille asiakkaille jo muutaman vuoden sisällä McVicarin vierailusta”, sanoo Berner Koneiden Combilift-tuotepäällikkö Matti Koljonen.

Yksi pitkäaikaisimmista Combilift-koneiden käyttäjistä maassamme on puurakentamisen ratkaisuja ammattilaisille tarjoava Puumerkki oy. Yrityksellä on toistakymmentä toimipistettä Suomessa ja kaksi Virossa. Lähes kaikissa pisteissä on vähintään yksi Combiliftin monitietrukki sahatavarajalosteiden käsittelyyn, joissakin useampi. Yleisin käsiteltävä paketti on 1x1x4,5 metrin puutavaranippu, painoltaan 2,5 tonnia. Monitietrukeilla niiden käsittely ahtaissakin paikoissa on ylipäätänsä mahdollista ja nimenomaan tehokasta. Parhaimmillaan koneilla käsitellään 12 metriä pitkiä puutavaranippuja.

Combiliftin uuden tehtaan avajaisista tavoitetut Puumerkin miehet tässä tutustumassa Combiliftin konetarjontaan tehtaan esittelyhallissa, toimitusjohtaja Petrus Berg (vas.) ja varatoimitusjohtaja Esko Mukkula.

Yhteensä yrityksellä on 30 Combilift-konetta. Koneiden toimitusmuoto on huoltoleasing. Viiden vuoden käytön jälkeen laite vaihtuu uuteen. Vuosien saatossa Puumerkillä on huoltoleasingin myötä ollut ”kierroksessa” jo toistasataa Combilift-konetta. Puumerkin koneet ovat valmistajan vihreästä brändiväristä poiketen aina keltaisia.
Puumerkin toimitusjohtaja Petrus Berg kiittelee Combiliftin sitoutuneisuutta ja palveluhenkisyyttä asiakkaitaan kohtaan ja kertoo muutamastakin tilanteesta, kun suuryhtiön toimitusjohtaja (Martin McVicar) vaivautui henkilökohtaisesti käymään Puumerkin Pohjois-Suomen toimipisteessä selvittämässä asiakkaan toiveita ja katsastamassa sikäläisiä toimintaolosuhteita.
”Senkin reissun jäljiltä saatiin koneisiin pieniä parannuksia”, toteaa Berg.
Toinen suuri Combilift-koneiden käyttäjä maassamme on Kokkolan Kälviällä toimiva Best-Hall oy. Itse asiassa Best-Hall:lla on eniten koneita yhdessä toimipisteessä, tässä tapauksessa yhdeksän kappaletta Kokkolan tehtaalla. Yritys valmistaa teräsrunkoisia, PVC-katteisia halleja ja niiden pitkien runko-osien käsittelyssä eivät tavalliset trukit pärjää. Combiliftin monitietrukit ovat tässä kohtaa näyttäneet kyntensä. Tuotantopäällikkö Tomi Keskitalo on erittäin tyytyväinen Berner Koneiden tarjoamaan kokonaisvaltaiseen Combilift-palvelupakettiin. Sama viesti kuultiin myös Puumerkin miehiltä.      

 

 

 

Lue seuraavaksi