Uutiset

Työkoneet

CE Rental Oy:n lahjoituksella hankitaan pyörätuoleja Lastenklinikalle

–Meillä Lastenklinikalla eri­kokoisten varusteiden tarve on suuri, koska potilaamme ovat erikokoisia. Meillä hoidetaan lapsia noin 16 ikävuoteen saakka. Esimerkiksi eri­kokoisia sänkyjä meillä on enemmän kuin potilaspaikkoja, kertoo tiedottaja Niina Kauppinen.
Lastenklinikan tilaamat pyörätuolit tulevat ortopedian ja traumatologian osaston käyttöön. Ne ovat vaatimuksiltaan hiukan tavanomaisesta poikkeavia. Mm. selkänojaan, jalkatukiin ja pääntuentaan liittyy erilaisia vaatimuksia.

–Meillä hoidetaan tällä 19-paikkaisella osastolla lasten luunmurtumia ja suurempia vammoja, joita syntyy usein kolareissa ja leikkiessä. Potilaita tulee myös suunniteltuihin ortopedisiin leikkauksiin. Hoitojaksoja on noin 1700 vuodessa, eli aika vilinä täällä on, kertoo osastonhoitaja Katja Taattola.

Lastenklinikalla lahjoitukset ovat merkittävässä roolissa kalustohankinnoissa, koska hoidon laatuun voidaan vaikuttaa mm. varusteiden määrällä. Erikokoiset lapset kun tarvitsevat erikokoisia varusteita.

–Lahjoitukset ovat todella tarpeellisia, koska toimintaamme budjetoidut varat eivät ole kuitenkaan kovin mittavia ja erityisesti lasten ja nuorten hoidossa voimme parantaa heidän olosuhteitaan huomattavasti uusien varusteiden ja laitteiden hankinnalla. Meillä on valtakunnalliset velvoitteet hoitaa mm. sydän- ja elinsiirtopotilaat kaikkialta Suomesta. Se on merkittävä velvoite johon vastaamme parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo Sirpa Vanhasasi-Huida.

Lastenklinikka on suurin lasten ja nuorten yksikkö Suomessa. Siellä leikataan keskitetysti mm. kaikki avosydänleikkaukset. Toiminnan volyymi on mittava ja siksi myös laitteiden ja kaluston hankinnan ja uudistamisen tarve on jatkuvaa. Lastenklinikalle on keskitetysti koottu valtakunnan paras osaaminen kaikkein vaativimmilta osa-alueilta. Keskittämisellä on myös saatu aikaan lisää ammattiosaamista ja toiminnan tehokkuutta.

Pyörätuoleja odoteltiin jo saapuvaksi ja tiedossa oli jo myös seuraa­vien lahjoitusten kohde: hengitystä tukeva C-PAP-laite, joka tukee lapsen hengitystä.

Lastenklinikan potilasmäärät kasvavat koko ajan ja siksi laitehankintoihin tarvitaan tukea jatkuvas­ti.

Lue seuraavaksi