Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin pyöräalustaiset Next Gen-kaivukoneet

Next Gen-kaivukoneisiin liitetyt uudistukset ulottuvat nyt myös pyöräalustaisiin malleihin. Ensiesittelynsä tänä vuonna ovat saaneet sellaiset F-sarjaa korvaavat mallit kuin Cat M314 (110kW/15-18 t), Cat M316 (110 kW/17-18 t) ja Cat M318 (129 kW/17,5-20 t). Työpainoihin vaikuttavat muun maussa koneeseen valitut tuennat, joihin kuuluvat puskulevyn ja tukijalkojen eri yhdistelmät. Myös pyöräalustaisissa on luovuttu nyt siis kirjaimista tyyppinumeron perässä.

Cat M316

Kaikkien kolmen mallin ja Caterpillarin omaa tuotantoa olevat dieselmoottorit (C 4.4) täyttävät tietenkin nyt Stage V -vaiheen päästörajoitukset. Edellisiin F-malleihin verrattuna ylävaunun kääntömomenttia on kasvatettu 14 prosenttia. Mallien M314 ja M318 huippunopeus on nyt 34 ja M316:n 35 kilometriä tunnissa.

Pyöräalustaisten ohjaamosta löytyy monia, jo tela-alustaisista tuttuja Next Gen-ominaisuuksia. Avaimeton käynnistys, Bluetooth-yhteys ja 10 tuuman kosketusnäyttö on nähty jo tela-alustaisissa. Ja sama rullalla tapahtuva navigointi valikoissa on tietenkin myös uusissa pyöräalustaisissa.

Cat M314

Ohjaamovaihtoehtoja on kaksi; deluxe ja premium. Ohjaamo on ripustettu uusien, entistä paremmin tärinää vaimentavien kumien varaan.

Caterpillarin mukaan erittäin hyvä näkyväisyys on saavutettu matalaprofiilisella konepeitolla, isoilla ikkunoilla sekä kapeilla ohjaamon pylväillä. Vakiona on kamerat sekä takana että molemmilla kyljillä. Jos valitsee toimitukseen Premium-luokan ohjaamon, saa istuimeen jäähdytyksen/lämmityksen sekä automaattisen säädön.

Cat M318

Akselilukot toimivat kaikissa malleissa automaattisesti. Pysäköintijarru lukittuu ja vapautuu sekin automaattisesti.

Suodattimien vaihtovälejä on pidennetty. Esimerkiksi hydrauliöljysuodattimien vaihtoväli on nyt 3 000 tuntia ja niiden suodatusteho on kasvanut. Polttoainesuodattimet suositellaan vaihdettaviksi tuhannen tunnin välein. Kaikkien suodattimien tulevat vaihdot voi lukea ohjaamon näytöllä.

Mallit M 314 ja M 318 esiteltiin alkuvuodesta ConExpo näyttelyssä. M 316 on loppuvuoden tulokas.

Lue myös: Cat® 325 NextGen – Huippuvarusteltuna suosittuun kokoluokkaan.Lue seuraavaksi