Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin puskukoneita tehty jo 40 000 kappaletta

Caterpillarin väkeä ja asiakkaita kokoontui lokakuussa USA:n Illinoisin tehtaalla juhlistamaan Caterpillarin suurten puskukoneiden virstanpylvästä. 40 000. kone oli juuri rullannut ulos tuotantolinjalta. Merkin suuriin puskukoneisiin lasketaan mallit D9, D10 ja D11.

Caterpillarin suurten puskukoneiden valmistus alkoi reilut 40 vuotta sitten. Koneissa oli tuolloin edistyksellinen ylösnostettu vetopyörästö sekä uusi alavaunun rakenne. Se poikkesi täysin muista sen ajan koneista. Koneen joustava alavaunu paransi vetokykyä, pidensi osien elinikää sekä lisäsi kuljettajan mukavuutta.

Isojen puskukoneiden tuotantopäällikkö Greg Helper totesi tilaisuudessa, että koneiden uudentyyppinen alavaunu ylösnostetuin vetopyörin loi standardit tehokkuudelle, tuottavuudelle sekä kestävyydelle, ja että nämä koneet ovat edelleen kehityksen kärjessä auttaen paremman maailman rakentamisessa.

Caterpillarin johtoon kuuluva Denise Johnson luovutti 40 000. suuren puskukoneen avaimet Teck Resources Limitedin (Teck) Louis DeLucalle juhlallisessa tapahtumassa lokakuun lopulla. Tilaisuus järjestettiin koko tehtaan henkilökunnan läsnäollessa paikassa, jossa kaikki nuo 40 000 suurta puskukonetta (D9, D10 ja D11) on valmistettu. Teck on ollut yksi Caterpillarin puskukoneiden pääasiakkaista viimeisen kymmenen vuoden aikana. Juhlakone on malliltaan D11T, ja sen työpaino on 102 tonnia. Kone tulee toimimaan Elk Valleyn kivihiilikaivoksilla Kanadan lounaisosassa, lähellä Calgarya.

”Tämä on tärkeä virstanpylväs. Ei pelkästään numeroiden valossa, mutta myös esimerkkinä pitkään jatkuneesta asiakassuhteesta juuri Teckin kanssa”, sanoo Greg Helper. ”Juhlistamme yhdessä tätä tapahtumaa ja olemme kiitollisia Teckin luottamuksesta Caterpillarin koneisiin sekä Kanadan jälleenmyyjän, Finning Kanadan toimintaan. Finning on ollut mukana auttamassa Teckiä saavuttamaan tuotantotavoitteita jo vuodesta 1992.”

Maailman suurimpiin kivihiilen käsittelijöihin kuuluvalla Teckillä on merkittävä määrä Cat-puskukoneita. Vuosittain yksittäisen koneen mittariin kertyy käyttötunteja jopa 7 000. Uusin Cat D11T tulee toimimaan tuotannon moninaisissa tehtävissä.

Päivänsankari Cat D11T on varustettu Cat C32-moottorilla, tehoa 625 kilowattia (850 hv). Kone siirtää tunnissa 900 kuutiometriä irtoainesta. Tehokas voimalinja takaa valmistajan mukaan alhaiset kustannukset siirrettyä tonnia kohden.

”Vankka runkorakenne, Catin VIMS 3G -automaattinen puskulevyn hallinta, Auto Shift -ajo sekä kuljettajaa opastavat monitorit lisäävät toiminnan tehokkuutta ja turvallisuutta alhaisin kokonaiskustannuksin”, kerrotaan Caterpillarilta.

”Olemme erittäin ylpeitä juhliessamme tätä virstanpylvästä yhdessä Caterpillarin ja pitkäaikaisen asiakkaamme Teckin kanssa. Cat D11T on todellinen raskaan sarjan työhevonen edustamiemme koneiden joukossa. Kaivosalan asiakkaidemme luotto siihen on suuri”, sanoo Allan Potzold Finning Kanadalta. ”Tulemme tarjoamaan asiakkaallemme hyvää ja nopeaa huoltopalvelua sekä uusia ratkaisuja tuotantolinjojen tehokkaassa käytössä pitämiseksi. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että 40 000. puskukone toimitettiin juuri Elk Valleyhin”.

Lue tästä myös artikkeli Caterpillarin suurten puskukoneiden 40-vuotisjuhlasta viime vuodelta.

 

 

Lue seuraavaksi