Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin kuljettajakisassa uusia tehtäviä

Marraskuussa maailman parhaat maarakennuskonekuljettajat kokoontuvat jälleen Malagaan ottamaan mittaa toisistaan.

Caterpillar mainostaa tapahtuman olevan ”The toughest competition on earth” mikä tarkoittaa suomeksi kutakuinkin kovinta kilpailua maailmassa. Niin tai näin, viikon kestävä tapahtuma ainakin seuloo jyvät akanoista eli pojat miehistä.

”Jo yli vuosikymmenen ajan tämä kilpailu on noudattanut samaa menestyksekästä kaavaa. Kuljettajien taidot punnitaan ja pisteytetään erityyppisillä koneilla. Skaala on minikaivukoneesta kaivoksilla käytettäviin koneisiin. Tämän vuoden kisassa on yhdeksän erilaista konetyyppiä ja tehtävää. Koneina on aivan uusimpia Catin malleja ja monet testit on täysin uusittu. Onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaisia tuloksia saamme tänä vuonna”, sanoo koko kilpailua johtava Malcolm High.

Kilpailijoita koitokseen on tulossa seuraavista maista; Belgia, Bosnia, Kroatia, Tsekin tasavalta, Tanska, Suomi, Saksa, Unkari, Latvia, Mongolia, Hollanti, Norja, Romania, Venäjä, Serbia-Montenegro, Slovakia, Slovenia, Ruotsi, Sveitsi, Turkki, Yhdistyneet Arabi Emiraatit ja Englanti. Kielien ja rotujen sekamelskaa on siis luvassa marraskuussa Malagassa.

”Selvää on, että näinkin erityppisistä kulttuureista tulevat kuljettajat omaavat varsin erilaisia taustoja. Koska koneina on vain uusinta tekniikkaa edustavia koneita, on kuljettajilla oiva mahdollisuus kilpailun ohella tutustua Caterpillarin uusimpiin innovaatioihin”, päättää High.

Suomen karsintakilpailut on jo pidetty ja Malagaan lähtijät tullaan valitsemaan 20.9. järjestettävässä loppukilpailussa. Paikka on Ideapark Lempäälässä.

Finalistien joukossa on tuttuja nimiä. Mansen Mörinöissä loppukilpailupaikan saivat 1. Janne Leppänen, 2. Markku Laukkanen, 3. Paavo Leppänen ja 4. Toni Arvila. Oulun Oikiat Konepäivät seuloi loppukilpailuun seuraavat herrat: 1. Timo Honkaniemi, 2. Hannu Jantunen, 3. Jari Similä ja 4. Janne Murtoperä.

Nämä taiturit nähdään siis kisaamassa Malagan lennoista syyskuussa.

Lue seuraavaksi