Uutiset

Työkoneet

Caterpillar Stage IV -aikaan

Caterpillar esitteli tammikuun lopussa Malagan koulutuskeskuksessaan alkuvuoden uutuusmallejaan. Tärkein viesti tällä kertaa oli Stage IV -moottoriteknologian käyttöön otto uusissa F-sarjan kaivukoneissa ja M-sarjan pyöräkuormaajissa (kuvat). Myös kiviautoista ja dumppereista uusinta tekniikkaa edustavat dieselmoottorit jo löytyvät.

Catin omissa Acert-dieselmoottoreissa käytetään IV-vaiheen vaatimien pakokaasun typen oksidien alentamiseen AdBlue-liuosta. Konehuoneeseen on nyt sijoitettu massiivisen partikkelisuodattimen lisäksi SCR-teknologian vaatimat komponentit. Pakokaasujen jälkikäsittely alkaa jo vaatia enemmän tilaa kuin itse dieselmoottori.

Kaikki Stage IV-vaiheen vaatimat komponentit kätkeytyvät uusien M-sarjan pyöräkuormaajien konepeiton alle. Catilta korostetaan, että koko järjestelmä on täysin läpinäkyvä kuljettajalle, eli ei vaadi muita toimenpiteitä kuin AdBlue-liuoksen lisäämisen tankkauksen yhteydessä.

Regenerointi, kuten jo tiedetään, on täysin automaattinen. Kovilla pakkaskeleillä välttämätön toimenpide on odottaa  urean siirtämiseen tarvittavan putkiston ym. tyhjentymistä, kun työt on lopetettu. Kuljettaja voi joutua odottamaan hetken, ennen kuin voi katkaista päävirrat. Keltaisen valon sammuminen pääkatkaisimen vieressä kertoo, milloin järjestelmä on tyhjä urealiuoksesta.

AdBlue on kaupallinen nimitys ureasta ja kemiallisesti puhdistetusta vedestä tehdylle liuokselle. Kuumien pakokaasujen sekaan joutuessaan liuos hajoaa ammoniakiksi ja hiilidioksidiksi. Pakokaasun joukossa on typen oksideja (NOx), jotka hajoavat ammoniakin ansiosta SCR-katalysaattorissa vaarattomiksi typpikaasuksi ja vesihöryksi. Stage IV-vaiheessa onkin siis pitkälti partikkelien vähentämisen lisäksi kysymys näiden typen oksidien rajoittamisesta pakokaasussa tiettyihin raja-arvoihin.

Oheinen kaavio kertoo Stage IV-aikataulun eri teholuokissa.

Cat ilmoittaa AdBluen kulutukseksi 2-3 prosenttia dieselpolttoaineen määrästä. Oheisessa kuvassa DEF=AdBlue, sillä kyseinen lyhenne on käytössä Amerikassa.

Suodattimen (DEF Filter) vaihtoikä on 5000 tuntia ja säiliön lämittimen ansiosta mahdollisesti jäätynyt neste sulaa nopeasti.  Ohjaamossa on mittari myös AdBluen määrälle.

Kone- ja moottorivalmistajille moottoriteknologian päästörajoitusten tiukka aikataulu asettaa kovat haasteet. Samalla kun maailman tiukimmin rajatuille alueille (sininen) valmistetaan nyt jo Stage IV -vaiheen ratkaisuja, niin valkoisissa maissa ja maanosissa mennään kokonaan ilman minkäänlaisia rajoituksia. Punainen alue kulkee sinistä jäljessä muutaman vuoden.

Kaikki lienevät yhtä mieltä siitä, että valkoinen alue on kohtuuttoman suuri, jos ajatellaan päästöjen todellista vähentämistä maailmassa.

Lue lisää Catin uutuuksista Konepörssistä 3/2014, joka ilmestyy 3.3.2014.

Lue seuraavaksi