Uutiset

Työkoneet

Cat-kisat Mansessa ja Oulussa

Koneiden kuljettajista taitavimmat pääsevät useamman vuoden tauon jälkeen taas syksyllä testaamaan taitojaan ja kilpailemaan Caterpillarin kansainvälisen kuljettajakilpailun (Caterpillar Operator Challenge) voitosta. Suomen karsinnat ovat tulossa.

Loppukilpailu pidetään syyskuussa Englannissa, Leicesterissä. Pääpalkintona on CAT 300.9 – minikaivukone (pikkukuva). 23 eri maasta tulevat osallistujat pääsevät näyttämään eri konetyyppien käsittelytaitojaan. Kisan tulokseen vaikuttavat kuljettajan tarkkuus, nopeus, turvallinen koneen käyttötapa, monipuolisten tehtävien ja erilaisten koneiden ja nykyteknologian hallinta.

Tänä vuonna toinen Suomesta Leicesterin loppukilpailuun matkaavista kuljettajista valitaan Mansen Mörinöillä, Witraktorin piha-alueella käytävässä kilpailussa perjantaina 4.4. klo 10-15 ja lauantaina 5.4. klo 10-14.  Järjestäjät lupaavat, että mukavan haastavia tehtäviä on tiedossa kaikille haasteista pitäville kolmella eri koneella. Ilmoittautuminen kilpailuun paikan päällä.

Lempäälästä Ouluun, jossa toisesta loppukilpailupaikasta kisataan vieläkin totisemmin huhtikuun lopussa (25.-26.4.2014), kun vuorossa ovat Oulun Oikiat Konepäivät. Edelliset kansainväliset kisat pidettiin vuonna 2008 Malagassa. Kyseisen vuoden kisan hopeamitalisti Timo Honkaniemi (vas.) ja 15. sijoittunut Toni Arvila myhäilevät vuonna 2009 Mansen Mörinöillä.

Suomella on kilpailussa kunniakkaat perinteet. Timo Honkaniemi voitti hopeaa kahdesti, vuonna 1998 ja 2008, Hannu Jantunen voitti kultaa vuonna 2000 ja hopeaa 2008. Joukkuekilpailussa Suomi oli ensimmäisellä sijalla niin ikäänvuonna 2008.

Myös Janne Leppänen on niittänyt kyseisessä kisassa mainetta ja kunniaa voittamalla sen kahdesti. Tänä vuonna karenssit aiemmin pärjänneille on purettu, joten konkaritkin saatetaan nähdä Cattien puikoissa Suomen karsinnoissa.

Oheinen video palaa vuoden 2008 Malagan-kisan tunnelmiin. Ja sitten ei muuta kuin ”reenaamaan”.

Lue seuraavaksi