Uutiset

Työkoneet

Cat E2 -minikaivukoneet – Amerikan herkkuja

Caterpillar on esitellyt kolme uutta lyhytperäistä minikaivukonemallia viiden-kahdeksan tonnin luokkiin. Kyseessä on E-sarjan koneiden päivitys, joka on tuonut E:n perään kakkosnumeron. Uudet mallit ovat 305E2, 305.5E2 ja 308E2. Ne valmistetaan Catin Georgiassa sijaitsevassa tehtaassa.

Catin mukaan uusittu, HDH-nimeä (High Definition Hydraulic) kantava hydraulijärjestelmä antaa nyt aivan uuden tarkkuuden hallintaan. Kuormantuntevassa järjestelmässä on uusi tehokkaammin hydraulista virtausta jakava venttiilistö, mikä myös vähentää hydrauliöljyn lämpenemistä. Viiden tonnin malleissa istuin on uusittu ja rannetukia on nyt helppo säätää. Myös etuikkunan lukitussysteemi on uusittu kätevämmäksi käyttää.

Kaikissa malleissa on uusi digitaalinen näyttö, jolle Cat on antanut nimen Compass (Complete Operation, Maintenance, Performance ja Security System). Kuljettaja voi suojata koneen käynnistyksen nyt viisinumeroisella salasanalla. Automaattinen tyhjäkäynnille pudotus on automaattinen neljän sekunnin viiveellä.

Näytön avulla myös lisähydrauliikan virtaus voidaan säätää eri työlaitteille sopivaksi asteikolla 1-15. Voimansiirrossa nopeusalueiden vaihto tapahtuu automaattisesti. Puskulevyn kelluntaominaisuus on sekin vakiona. Kauha kallistuu nyt peräti 200 astetta. Tämä sekä kauhojen uudelleen muotoilu takaavat Catin mukaan nyt suuremmat kauhalliset kuin aiemmin. Lisähydrauliikan liittimien takaa poistetaan nyt paine helposti järjestelmään asennetun paineakun avulla.

Lue seuraavaksi