Uutiset

Työkoneet

CAT Bucyrus Suomessa

Caterpillar osti loppuvuodesta 2010, Amerikan Ohiossa sijaitsevan Bucyrus International Inc –yhtiön ja sen koko kaivostuotannon vajaalla yhdeksällä miljardilla dollarilla. Bucyrus nojaa suurissa kaivoskoneissaan saksalaisen O&K:n ja Terexin perimään.

Bucyruksen tuoteperhe koostuu isoista kaivukoneista, poralaitteista ja erilaisista maanalaisen kaivosatoiminnan laitteista. Wihuri Oy Tekninen kauppa on toiminut tämän vuoden heinäkuusta lähtien virallisena Cat Bucyrus –tuotteiden edustajana Suomessa ja Baltiassa.

”Aikaisemmin edustimme Bucyrus-tuotteita agenttina, mutta nyt niiden virallisena edustajana toimintamme tehostuu sekä Cat-konemyynnin, -huollon että -varaosatoimintojen osalta. Tärkeimmät Bucyrus-tuotteet Wihurin Teknisen Kaupan Cat-konemyynnille ovat aluksi ovat isot, yli 100 tonnia painavat kaivukoneet, joita käytetään avolouhoksissa. Myös kaivosporalaitteista on ollut kysyntää. Lisäämme tarjontaa sitä mukaa, kun Caterpillar integroi uusia Bucyrus-tuotteita brändinsä alle. ”

”Uusia avolouhoksia avattaessa nämä tuotteet antavat meille mahdollisuuden tarjota liikkuva kalusto koko kaivokseen. Tällöin asiakkaalla on vain yksi huolto- ja varaosapartneri one stop/one shop -periaatteella”, kertoo Olli Siltanen Wihurin Teknisestä Kaupasta.

Wihurin Tekninen Kauppa on jo myynyt  Bucyrus-tuotteita: kaksi isoa kaivukonetta E. Hartikainen Oy:lle ja maanalaisen murskaimen Eesti Energia AS:lle.  Katso Konepörssin juttu ja video ensimmäisestä Suomeen myydystä 6030-kaivukoneesta vuodelta 2011 tästä.

Syksyn 2014 aikana Wihuri toimitti 300 tonnia painavan Cat 6030 FS –pistokaivukoneen (1140 kW) Hartikaiselle Siilinjärven kaivokselle, jonka omistaa Yara. Koneen kauhan tilavuus on 16,5 kuutiometriä ja sillä lastataan Cat 785 -autoja. Kone on Wihurin Teknisen Kaupan ensimmäinen Cat-pistokauhakaivukone suomalaiselle kaivokselle.

https://www.youtube.com/watch?v=brCQaJZUHJc

Timelapse-video Cat 6030-kaivukoneen kokoamisesta Walesissa.

Lue seuraavaksi