Uutiset

Työkoneet

Cat 986K on uusi 45-tonninen

Viimeisimpiä Catin-pyöräkuormajaaperheen lisäyksiä on kasiparin pikkuveli 986K. Se painaa vähemmän kuin kasipari ja on lyhyempi rakenteeltaan. Uusi 45 tonnia painava pyöräkuormaaja soveltuu työpariksi 40-61 tonnin runko-ohjattujen dumpperien työpariksi. Koneen kapasiteetti esimerkiksi altakantokoneena on 10 tonnia. Valmistajan suosittelemat kauhakoot vaihtelevat materiaalista riippuen 5-10,3 kuutiometrin välillä. Kiviainesten käsittelyyn on 8,3 kuutiometrin kauha ja lisävastapainon avulla esimerkiksi autojen lastaaminen käy vähemmillä passeilla. Cat on nimennyt tämän konfiguraation nimellä ”Aggregate Handler”.

Vakiovarusteena on Catin oma, jo tuttu STIC-vipuohjaus. Siinä vasemmanpuoliseen vipuun on alistettu niin koneen ohjaus kuin voimansiirron toiminnat. Edelleen vakiovarusteisiin kuuluu jo tehtaalla asennettu vaaka, joka kulkee nimellä CPM (Cat Production Measurement).

Vakioaisoilla ja runko-ohjattujen dumpperien 740 ja 745 sekä kiviauton 770 lava täyttyy neljällä kauhallisella. Korkealla ”high-lift” versiolla Cat 772 dumpperi ja 773 kiviauto saavat täyden lastinsa viidellä ja kuudella kerralla. Stage IV –yhteensopiva Cat C15 ACERT antaa tehon 278 kilowattia (373 hv). Automaattinen moottorikierrosten tyhjäkäynnille pudotus on sekin vakiovaruste.

Uuteen ohjaamoon voidaan nousta kummalta puolelta tahansa. Ohjausvipu kääntyy kaivukonetapaan ylös, pois kulkureitiltä. Ohjaamoon vievät portaat on kallistettu 45 asteen kulmaan ja kuljettajalle on koko ajan käytössä turvallinen kolmipistetuenta. Ohjaamossa on iso kosketusnäyttö, jonka kautta koneen toimintoja ohjataan. Peruutuskamera on sekin tietenkin vakiovaruste. Catin mukaan sekä nesteiden että suodattimien vaihtovälejä on pidennetty edelliseen malliin verrattuna.

Suomessa Cat-koneet tuo maahan Witraktor.

Lue seuraavaksi