Uutiset

Työkoneet

Cat 311F LRR ahtaisiin paikkoihin

Uudessa Catin 311F LRR –kaivukoneessa on vain 508 millimetrin peränylitys, mikä tekee siitä varsin tiukkojen ja ahtaiden työmaiden erikoiskoneen. Kuitenkin massiivinen 2450 kilon vastapaino antaa vakavuutta kaivutyöhön ja hyvät kaivuvoimat. Voimanlähteenä on 52 kilowattinen Cat C3.4B diesel (Stage IIIB). Työpaino on välillä 12,5-14 tonnia varusteista riippuen.

Partikkelisuodattimen regenerointi on täysin automaattista tässäkin Catin moottorikokoluokassa eli kuljettajan ei tarvitse tehdä mitään asian eteen. Stage IIIB laskee polttoaineen kulutusta ja uudessa lyhytperäisessä Catissa tätä asiaa edistää vielä uusi ECO-alue hydrauliikassa. Myös automaattinen tyhjäkäynnille pudotus sekä moottorin sammutusautomatiikka ovat omiaan nipistämään litroja.

Catin mukaan moottorin sammutusautomatiikka vähentää kokemusten mukaan selvästi kertyviä työtunteja ja kohentaa siten myös koneen jälleenmyyntiarvoa. Hydraulijärjestelmässä hyödynnetään paluuvirtausta eikä kierrätetä turhaa öljyä takaisin säiliöön.

Uusi lyhytperäinen malli voidaan varustaa Catin ”Tool Control” –järjestelmällä, jolloin järjestelmän muistiin voidaan ohjelmoida kymmenen työlaitteen vaatima virtaus ja paine. Kuljettaja valitsee laittteen yhdellä napin painalluksella.

Catin mukaan koneen koko rakennetta on vahvistettu niin alavaunun kuin puominkin osalta. Rasitukselle eniten alttiit kohteet kuten sylinterien kiinnityskorvakkeet ja puomin kiinnitysrunko ovat tehty lujista valuosista.

Ohjaamossa on vakiona ilmastointi ja oikeanpuoleisessa kaivuvivussa on nappi tyhjäkäynnin pudotukselle. Uusi LED-näyttö voidaan ohjelmoida 42 eri kielelle. Peruutuskamera on sekin vakiona. Työvaloina on halogenilamput, jotka voidaan ohjelmoida maksimissaan 90 sekunnin ajaksi päälle, kun kone on sammutettu.

Lue seuraavaksi