Uutiset

Työkoneet

Caset purkuhommissa

Saksalainen purkuyritys SER (Sanierung im Erd- und Rückbau GmbH) luottaa Case-kaivukoneisiin. Heilbronnissa keski-Saksassa pääkonttoriaan pitävä SER tekee nimittäin vanhojen tehdasrakennusten purkua neljällä Case-kaivukoneella. Näistä kolme 37 tonnin painoista (CX 370C) on uutta C-sarjaa ja yksi on 48 tonnin painoinen on B-sarjalainen (CX470B). Uusia 370C-kaivukoneita yritys hankki kerralla seitsemän.

Tehdasalueella on kaikkiaan 20 rakennusta ja niiden pinta-ala on 200 000 neliömetriä. Alueen uusi omistaja Bouwfonds Immobilienentwicklung GmbH aikoo rakentaa vanhalle tehdas alueelle nyt toimistorakennuksia. Alueen vanhan omistajan Hansa Metallwerke AG:n uusi pääkonttori nousee myös alueelle.

Purkutyömaalla käytettävät kaivukoneet ovat varustettu paikallisella Case-myyjällä. Ohjaamo on suojattu sekä vasaran, pulveroijan, leikkurin ja kouran käyttöä varten on asennettu tarvitatva lisähydrauliikka. Myös alavaunua on suojattu ja muutamassa koneessa on Oilquick-pikakiinnitin. Koneet on maalattu SER:in omaan väriin.

”Purku-urakassa käsitellään noin 46 000 tonnia rakennusjätettä ja kaivetaan maata pois noin 20 000 kuutiometriä”, kertoo SER:in työnjohtaja Willi Braun.

Samaan hengenvetoon mies lisää, että Stage 3B-moottorit olivat tässä purkutyössä jopa ehdoton edellytys. Edelleen vaatimukset olivat tiukat purkutyössä syntyvän melun ja pölyn suhteen, sillä aivan lähellä on paljon asutusta.

Lue seuraavaksi