Uutiset

Työkoneet

Casen uudet pyöräkuormaajat – Eurooppaan tulossa

Case Construction Equipment esitteli viime vuoden lopulla Amerikassa uudet G-sarjan pyöräkuormaajansa. Seitsemän eri kokoluokkaa käsittävä mallisto saapunee Eurooppaankin pikapuoliin. Ulkoiselta olemukseltaan koneet eivät ohjaamoa lukuun ottamatta juuri ole muuttuneet.  Muutoksia on tehty Casen mukaan kuitenkin myös hydrauliikan ohjaukseen ja hallinnan elektroniikkaan. Nyt myös koko G-perhe mallisarjan pienempienkin mallien osalta päivittyy Stage IV –tasolle. Teholukemat ovat koko mallistossa kutakuinkin entisellään.

Jäähdytinpaketti sijaitsee ohjaamon ja moottorin välissä, mistä imetty ilma on puhtaampaa kuin koneen takaa. Konepeitto nousee sähköisesti ylös.

Mallistossa on edelleen seitsemän konetta, vain F kirjain on hypännyt aakkosissa yhden pykälän ylemmäs. Mallit ovat: 521G (10902 kg/106 kW), 621G (12 657 kg/125 kW), 721G (14 738 kg/145 kW), 821G (18 170 kg/172 kW), 921G (20 444 kg/190 kW), 1021G (25 076 kg/239 kW) sekä vielä järein kokoluokka 1121G (27 964 kg/259 kW). Murtovoimat ovat välillä 9 497-25 512 kiloa. Työpainot suluissa ovat Z-aisalla varustettujen versioiden painoja.

Jokaiseen malliin saa Z-aisan lisäksi paremman ulottuvuuden XR-aisaston sekä trukkihaarukkatyöhön soveltuvan XT:n.

Koko pyöräkuormaajaperheen voimanlähteenä on edelleen FPT. Vain pienimmässä mallissa 521G on neljäsylinterinen versio, kaikissa muissa kuusisylinterinen. Päästörajoitukset alitetaan pelkällä SCR-teknologialla, partikkelisuodatinta ei ole. F-sarjassakin jo viisi suurinta konetta oli Stage IV-tasossa, joten päästöloikka IIIB-

Ohjaamosta on reilusti sivulle kaareutuvan tuulilasin ansiosta ensiluokkainen näkyväisyys.

tasolta nelostasolle  tapahtuu nyt vain kahdessa pienimmässä mallissa. Voimansiirrossa kautta linjan on vakiona neliportainen Powershift. Malleihin 721G, 821G ja 921G saa myös viisportaisen, suoralla lukituksella varustetun vaihtoehdon. Tällä versiolla päästään 40 kilometrin tuntinopeuteen.

Myös akselivaihtoehtoja kaikkiin malleihin on useita. Esimerkiksi täysautomaattiset tasauspyörästön lukot ovat saatavilla. Malleissa 521G-921G jäähdyttimien paketti on sijoitettu heti ohjaamon taakse. Kahdessa suurimmassa mallissa sama ”kuutio” on sijoitettu moottorin taakse. Casen mukaan keskelle sijoitettu jäähdytinpaketti saa puhtainta mahdollista ilmaa ja on helposti puhdistettavissa. Jäähdyttimen siivistä on saatavilla myös vastapäivään pyöritettävä versio erittäin pölyisiin olosuhteisiin. Konepeitto on nostettavissa sähkön avulla ylös.

Case kertoo uuden ohjaamon suunnittelussa ottaneensa oppia autoteollisuudesta. Katkaisimia on vähennetty F-perheeseen verrattuna reilusti sijoittamalla niitä uuden kahdeksan tuuman näytön kautta käytettäviksi. Näytö on sijoitettu oikealle ohjaamon pylvääseen. Tuulilasi kaartuu syvälle ohjaamon sivuilla, joten näkyvyys on ensiluokkainen.

Ohjaamon pystypilariin sijoitettu näyttö on kahdeksan tuumainen ja sen kautta ohjataan monipuolisesti koneen toimintoja.

Alla olevasta lontoonkielisestä videosta näet muun muassa sen, minkälainen Casen uusi ohjaamo on.

https://www.youtube.com/watch?v=asdUvvmQPuA

Lue seuraavaksi