Työkoneet

Case Rodeon voitto Belgiaan

Casen koulutuskeskuksessaan Monthyonissa, lähellä Pariisia järjestämään, kaikien aikojen neljänteen Euroopan kuljettajakilpailuun osallistui tänä vuonna kilpailijoita 13 eri maasta. Osallistujat olivat raivanneet tiensä jo maittensa parhaiksi karsintakilpailuissa.

Tapahtuma vietiin läpi lokakuussa yhden viikonlopun aikana perjantaista sunnuntaihin (18.-20.10.).  Ensimmäistä kertaa Case Rodeon historiassa osanottajien joukossa oli yksi nainenkin. Ruotsalainen Lise Lott Jansson.

Voittajaksi selviytyi belgialainen Sebastian Pirlet, joka kuvassa pitelee voittopokaalia.

Kisassa punnittiin kuljettajien taitoja usean eri koneen puikoissa. ”Bullseye” –tehtävässä piti  kauhalla varustetulla kaivukoneella (CX210C) poimia esineitä ja sijoittaa ne oikeisiin koloihinsa. Osion voitto meni Hollantiin, Peter Bart Poppinkille.

Seuraava osio ”Crazy Horse” edellytti liukuohjatun pienkuormaajan ajotaitoja. Kauhaan poimittu pallo piti kuljettaa rataa pitkin pudotamatta.

Lopuksi peliväline piti vielä saada maaliin kuormaajalla heittämällä. Tämän osion voitti latvialainen Sunins Artis.

Kolmannessa lassotehtävässä ”Wheeled Loader Lasso”  pelivälineeksi oli tuotu pyöräkuormaaja 621F XR.

Sen avulla siirreltiin erivärisiä keiloja niille tarkoitettuihin maaleihin. Tämäkin osuuden voitti sama mies kuin ensimmäisen eli Poppink Hollannista.

Viimeinen osatehtävä ”Buffalo Basket Ball” vietiin läpi CX55B-minikaivukoneen puikoissa. Kaivuliikkeiden avulla piti taituroida palloja koriin mahdollisimman nopeasti. Tämän koripalloilun parhaaksi tuli belgialainen Sebastian Pirlet, joka voitti myös kokonaiskisan. Maakilpailunkin voitto meni Belgiaan.

Sebastian saa pitää kiertopalkinnon ensi vuoden kisaan asti ja hän osalllistuu myös ensi vuoden joulukuussa  Casen maailman parhaimpien kilpailuun Brasiliassa.

Case oli järjestänyt kilpailijoille kisapäiviksi myös muuta puuhaa. Kisan aikana saattoi yrittää pysyä mekaanisen härän selässä. Pisimpään siellä roikkuin hollantilainen Tom Luising.

Ja tietysti ohjalmassa olivat myös gaalaillalliset palkintojenjakotilaisuuksineen. Euroopan karsintakilpailut järjestetään taas ensi vuonna.

Videossa melkoista meininkiä naapurimme Viron tämän vuoden karsinnoista.

Ja elävää kuvaa vielä Liettuankin karsinnoista.

Jokohan kohta Suomessakin, sillä perinteisesti meillä on taitavat kuljettajat, jotka varmasti pärjäisivät kansainvälisessä seurassa.