Uutiset

Työkoneet

Case on tullut taloon

Suomen Maanrakennuspalvelu Oy:n kalustossa (artikkeliin tästä) on sekä minikaivukoneita että järeitä malleja. Konemerkkien kirjo markkinoilla on valtava ja sen omiin töihin kaikin kriteerein parhaiten sopivan malliston löytäminen on oma konstinsa. Heikki Nissisellä kuvio on selkiytynyt vuosien mittaan. Koneiden pitää palvella yrityksen tuloksen tekemistä.

”Ensinnäkin koneen pitää olla tehokas ja taloudellinen. On myös tärkeää, että työmaille viedyt koneet ovat kehityksen kärkeä. Kaupunkiympäristössä on sekin tärkeää, että kone miellyttää silmää eikä kuormita ympäristöä. Ohjaamon pitää olla kuljettajan mieleen niin melutasonsa kuin kaiken hallintansa puolesta. Näin kuljettajan suorituskyky pysyy korkealla tasolla. Lisälaitteet ja varustelu on saatava mielellään tehdasasennuksena, eikä jälkikäteen kyhättynä viritelmänä”, filosofoi Nissinen.

”Henkilökemia myyjän kanssa on yksi tärkeimmistä asioista konetta valittaessa. On oleellista, että myyjä sitoutuu toimimaan kuten on sovittu ja tämä tarkoittaa myös suullista sopimista. Ja kun haaveri sattuu, on sijaiskoneen nopea toimittaminen tilalle myös huomioitava.”

Raskaammassa päässä merkiksi on nyt vakiintunut Case ja minikoneasioita Nissiset hoitavat mieluiten Minikone Oy:n kanssa. Yhteistyöllä Fintractorin kanssa on pitkät perinteet ja kaikki asiat ovat luonnistaneet vuosikausia hyvin.

”Caset ovat toimineet erinomaisen hyvin. Totta kai muistakin merkeistä löytyy hyviä koneita, mutta nyt uusimmat hankinnat ovat olleet näin. Case tulee olemaan jatkossakin raskaan puolen tukijalka.”

Tällä hetkellä Case-laivastossa onkin tela-alustaiset kaivukoneet Case 210C (2013/2300 h), Case 250C (2014/1700 h) ja Case 145C SR (2015/400 h). Tämän lisäksi vielä upouusi pyöräkuormaaja, kuvan Case 921F (2015/120 h).

”Kuljettajat ovat tykästyneet Casen kaivukoneissa ohjaamon hiljaisuuteen ja hyvään ajettavuuteen. Pyöräkuormaajassa on työpainoon suhteutettuna hirveästi voimaa ja iso kaatokuorma. Tämän lisäksi se tuntuu olevan useaa samankokoista kilpailijaa tukevampi”, päättää Nissinen.

Fintractor Oy on ollut Suomen Maanrakennuspalvelun kumppani jo pitkään. Uusimman koneen eli pyöräkuormaajaan Case 921F hankintaa on tullut kättelemään Heikin kanssa Fintractorin myyjä Harri Hassinen (vas.). Ohjaamossa selustaa turvaa Heikin toinen poika Tuomas.

Lue seuraavaksi