Uutiset

Työkoneet

Case CX700B ME lastaa tauotta

Englantilainen, seulontaan ja murskaukseen keskittynyt Banner Contracts LTD korvasi vuonna 2007 hankitun CX700-kaivukoneensa uudistetulla, 69 tonnin CX700B ME-mallilla. Puomin pituus on 6,58 ja kauhanvarren kolme metriä. Tällä konstruktiolla sekä 80 tonnin koneen alavaunulla kyseessä on raskaaseen massansiirtoon (ME=mass excavating) tarkoitettu kaivukone.

”Uudella kaivukoneellamme lastataan rikki räjäytetystä rintauksesta kalkkikiveä noin 3000 kuutiometriä päivässä 40 tonnin dumppereihin”, kertoo toimitusjohtaja Joe Banner.

Kalkkikivikaivos sijaitsee Thrislingtonissa, A1-moottoritien tuntumassa ja Bannerilla on pitkä sopimus kiven lastauksesta kaivosyhtiö Lafargen kanssa.

Banner toimii koko Iso-Britannian alueella ja Case-laivasto käsittää nyt kuusi konetta. uuden CX700B ME:n lisäksi kaivukone CX350 ja neljä 1221E-pyöräkuormaajaa tallista löytyy.

Casen toiseksi suurin kaivukonemalli CX700B ME on kehitetty juuri kovaan maansiirtoon ja kiviautojen ja dumpperien lastaamiseen nopeasti ja taloudellisesti. Moottorin teho on 345 kilowattia ja maksimi kauhan koko on 4,5 kuutiometriä.

”Mitoitimme koneen siten, että dumpperien lastaus onnistuu nopeasti, muutamalla kauhallisella. Ja koska olemme omistaneet vanhan samankokoisen Casen jo kuusi vuotta, niin pitäytyminen samassa merkissä oli helppo päätös. Aiempi malli vei meidän raskaassa työssämme noin 60 litraa polttoainetta tunnissa, nyt kulutus on 10 litraa vähemmän tuntia kohden”, tietää Banner.

Huoltovälit ovat nekin pidentyneet ja esimerkiksi hydrauliöljyn vaihtoväli on 5000 tuntia.

Bannerin kuljettajien mukaan uusi Case on erittäin vakaa ja tehokas kone. Sen lisäksi ohjaamoakin pidetään entistä mukavampana työympäristönä. Lyhyemmät kaivuvivut saavat erikoiskiitoksen.

Oheisessa videossa Fairhurst Stone Merchantsin vastaava kone kivien kimpussa.

Lue myös: Koeajossa Case CX300C – Vaivatonta kaivamista ja Case Fintractorille.

Lue seuraavaksi