Uutiset

Työkoneet

CareTrack auttaa Amerikanmaalla

Amerikan Pennsylvaniassa, hieman Indianapoliksesta itään sijaitseva Wayne Township on saanut nimensä sisällissodan kuuluisan kenraalin Anthony Waynen mukaan. Pieni 1700 asukkaan Wayne Township  on teollinen keskittymä ja tunnettu myös laajoista peltoalueistaan ja metsistään.

Wayne Township Landfill on kierrätykseen ja jäteiden käsittelyyn erikoistunut yritys, joka käyttää pääasiassa Volvo-kalustoa toiminnassaan.  Toimenkuvaan kuuluu niin yhdyskuntajätteiden kuin teollisuudessa syntyvän jätemateriaalin jatkokäsittely ja kierrätys. Myös kompostointi ja haketus ovat yrityksen palvelukonseptissa.

Volvot muodostavat yrityksen kaluston selkärangan. Yhteensä 22 Volvo-koneen armeijaan kuuluvat muun muassa runko-ohjatut dumpperit A35D ja A40E. Kaivukonemalleja ovat EC330C, EC360B, EC360C, EC380DL ja ECD460C. Näiden lisäksi on vielä joukko erikokoisia pyöräkuormaajia ja yksi tiehöylä mallia G976.

”Kaikki koneet ovat meillä etäseurannassa eli käytössä on Volvon CareTrack-järjestelmä. Kun kuljettajat aamulla starttaavat koneensa, minä käynnistän tietokoneeni”, kertoo Wayne Township Landfillin työnjohtaja Max Persun. Koneet ovat tarkassa seurannassa koko työpäivän ajan.

”CareTrack auttaa meitä vähentämään polttoainekustannuksia ja samalla kuitenkin tehokkuus ja tuottavuus kasvaa. Järjestelmän avulla pystymme tekemään oikeita muutoksia tuotantoketjuumme. Konekohtaiset tarkat raportit kertovat kuinka monta tuntia koneet työskentelevät ja kuinka paljon tulee niin sanottua tyhjäkäyntiä. Vuoron jälkeen raporttia voidaan tutkia yhdessä kuljettajan kanssa ja keskustella siitä, miten tehokkuutta voitaisiin nostaa edelleen”, jatkaa Persun. (Video)

Myös maahantuojan huolto hyödyntää CareTrack –järjestelmää.

”Minä saan puhelimeeni sähköpostin automaattisesti, kun jonkun koneen huoltoaika lähestyy. Voin sen jälkeen ottaa yhteyden asiakkaaseen, sopia huoltoajan ja tilata osat valmiiksi. Järjestelmä hyödyntää molempia osapuolia”, kertoo paikallisen diilerin Highway Equipment and Supply Companyn huoltopäällikkö Dana Bernier.

Lue seuraavaksi