Uutiset

Työkoneet

Bucher-lakaisukoneiden edustus vaihtuu – Volvo luopuu ja J-Trading aloittaa

Maaliskuun konepäivillä J-Tradingin pihamaalla oli jo näytillä kaksi Bucher Schörling-lakaisukonetta. Siirtymävaihe on käynnistynyt ja alkukevään aikana koko liiketoiminta sekä varaosa- ja huoltotoiminnot siirtyvät Volvolta Juslinien perheyhtiölle, joka täyttää tänä vuonna jo 30 vuotta.

”Otamme ilomielin vastaan Bucherin edustuksen. Itse asiassa olemme jo jonkin aikaa etsineet lakaisukonetta tuotevalikoimaamme täydentämään ja nyt se toteutui hienosti. Tunnetun ja pidetyn merkin kanssa on myös helpompi aloittaa, kuin uuden ja tuntemattoman. Palaamme näin juurillemme. Ensimmäinen kone-edustuksemme kun oli juuri Bucher. Silloin sveitsiläisyritys valmisti matalapainopiste traktoreita sekä yksiakselisia niittokoneita. Myimme noita traktoreita silloin runsaasti. Vähitellen Bucher kuitenkin luopui kummankin edellä mainitun konetyypin valmistuksesta ja viimeisen Bucherin siltä erää myimme muistaakseni vuonna 1997”, aloittaa toimitusjohtaja Ulf Juslin J-Tradingiltä. Nyt sveitsiläisyritys otetaan siis avosylin uudestaan vastaan Vantaalla.

Bucher Industries AG on pörssiyhtiö ja toimii usealla eri toimialalla. Lakaisukonebisnes muodostaa vain noin kymmenen prosenttia koko konsernin liikevaihdosta. Lähes puolta liikevaihdosta edustavat Kuhn-maanviljelyskoneet kuuluvat myös yritykseen. Bucherin hydrauliikkakomponentit ovat nekin tunnettuja ja arvostettuja. Näiden lisäksi toimialoihin kuuluvat vielä lasiteollisuus sekä viinivalmistukseen tarkoitettujen laitteiden valmistus. Bucherin suku omistaa edelleen 30 prosenttia yrityksen osakkeista. Vuonna 2011 yritys työllisti yli 10.000 ihmistä ja liikevaihto oli noin kaksi miljardia euroa.

”Bucher on erittäin vakavarainen yritys ja henkilökunta siellä on ammattitaitoista ja sitoutunutta. Uskon, että yhteistyö jatkossa tulee olemaan erittäin hedelmällistä. Vuositasolla kaavailemme myyvämme Suomeen sellaiset reilut viisitoista lakaisukonetta. Kokonaismarkkina meillä ei ole järin suuri, mutta on pysynyt tasaisena monta vuotta. Lakaisukoneille on aina oma kysyntänsä ja asiakaskuntansa”, jatkaa Juslin.

Uuden edustuksen myötä Juslin uskoo kahdentoista miljoonan euron liikevaihtoon kertyvän kolmasosan verran korotusta. Asentajia ollaan palkkaamassa lisää ja myyntihenkilökuntaakin vahvistetaan. Nykyinen tuotepäällikkö Timo Pietarinen siirtyy Bucherin mukana Volvolta Juslininen palvelukseen. Henkilökunnan määrä kohoaa näin yli 30:een.

 Mallisto

Kompaktien lakaisukoneiden perhe koostuu kolmesta CityCat-mallista: 1000, 2020 ja 5000. Suurin ja pienin ovat nelipyöräohjattuja ja malli 20120 on runko-ohjattu. Maksimi lakaisuleveydet ovat 2200, 2660 ja 3520 millimetriä. Kaksi viimemainittua ovat lisäharjan avulla (XL) saavutettavia leveyksiä. Roskasäiliötilavuudet ovat 1000, 1800 ja 4000 litraa.

Isommat lakaisuyksiköt sijoitetaan kuorma-auton päälle. Malleja on myös kolme eli CityFantit 5000, 6000 ja OptiFant 8000. Alustavaatimukset ovat 10-13, 14-18 ja 18 tonnia. Alustaksi käyvät kaikki tunnetuimmat automerkit kuten MB, Man, Iveco, Renault, Scania ja Volvo. Roskasäiliötilavuudet ovat 5200, 6000 ja 7600 litraa. Järeämmän perheen mallit CityFant 500 ja OptiFant 8000 esiteltiin viime vuoden keväällä.

Internet-osoitteet:  www.j-trading.fiwww.bucherschoerling.com

Lue seuraavaksi