Uutiset

Työkoneet

Bosch Rexroth Oy, monessa mukana

40-vuotias Bosch Rexroth Oy tunnetaan teollisuuden ja liikkuvan kaluston sovelluksistaan. Yritys on myös maailman johtava loistoristeilijöiden teatteriteknologian toimittaja, ja kotimaassa Bosch Rexroth Oy on auttanut Pendolino-junien matka-aikojen lyhentämisessä yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Bosch Rexroth -konsernin kädenjälki näkyy myös London Eye -maailmanpyörässä, London Bridgessä ja Eiffel-tornin nostomekanismeissa.

Voimansiirron, ohjauksen ja liikkeenhallinnan ratkaisujen toimittaja Bosch Rexroth Oy perustettiin Vantaalla 23. maaliskuuta 1978. Tasan 40 vuotta myöhemmin yrityksen

Kalle Tuohimaa.

 

tuotteet ovat merkittävässä roolissa kotimaisten koneenrakentajien sovelluksissa. Bosch Rexroth avittaa näin suomalaisen koneenrakennusteollisuuden toimintaa ja vientiä. Yritys työllistää Vantaalla ja Tampereella yhteensä 103 henkeä.

”Viime vuosina koneenrakennuksen tuotekehitys on lisääntynyt Suomessa. Myöskään valmistus ei ole olennaisesti vähentynyt”, toimitusjohtaja Kalle Tuohimaa kiittelee.

Digitalisaatio ja automaatio muuttavat toimintaa kiihtyvällä tahdilla. Raakatyö tehdään hydrauliikalla, sähköisellä tai lineaarisella voimansiirrolla, mutta ohjaus tulee älykkäämmäksi. Teknologia myös vähentää seisokkeja ja parantaa turvallisuutta.

Merkittävässä roolissa ovat myös hybridikäytöt, jotka tuovat energiatehokkuutta. Liikkuvassa kalustossa jarrutustilanteessa otetaan energiaa talteen ja teollisuuden sähkökäytöissä voidaan säästää energiaa jopa 40 prosenttia tuotteen elinkaaren ajalta. Surround sensing -sovellukset ovat puolestaan tulleet liikkuvaan kalustoon autoteollisuudesta. Liikkuvassa kalustossa sama teknologia näkyy esimerkiksi automaattisina ajotoimintoina.

Lue seuraavaksi