Uutiset

Työkoneet

Bobcatin kurottajiin päivityksiä

Bobcatin kurottajaperheeseen on tehty muutoksia. Värityskin on tuotu nyt linjaan muitten tuotteitten kanssa.

Huollon helpottamiseksi kaikki koneet on suunniteltu samaan konseptiin. Pääkomponentit ja tarkistuspisteet löytyy jokaisesta mallista samasta kohtaa. Ohjaamomelu on tekniikkaan tehtyjen muutosten ansiosta saatu valmistajan mukaan tippumaan jopa kahdeksan desibeliä. Kurottajan hallinta on keskitetty luljettajan oikealle puolelle. Joystick-hallinta on proportionaalinen, mikä antaa valmistajan mukaan pehmeän hallittavuuden ja vähentää tärinää, kun puomia työnnetään ulos tai vedetään sisään. Myös usean puomin liikkeen yhtaikaisen käytön luvataan onnistuvan.

Puomi on takaa konstruoitu uudestaan, mikä suojaa hydrauliletkuja paremmin. Työlaitteet on nyt myös entistä helpompi kytkeä, kun kiinnikkeen ja puomin väliä on kasvatettu.

Automatiikka estää kaikissa malleissa vaaralliset, stabiliteettia uhkaavat liikkeet. Elektronisesti ohjattava hydrostattinen voimansiirto on Bobcatin mukaan tarkka hallita ja antaa hyvän ajotuntuman ahtaissakin paikoissa. Ryömintäpolkimen avulla kuljettaja saa ujutettua taakan tarkasti kohdalleen. Voimansiirrossa on kaksi ajotapaa. ”Direct drive” antaa öljyä pääasiallisesti ajoon ja ”soft drive” taas priorisoi puomin liikkeitä.

Koneitten rungot on rakennettu ”laatikkomaisiksi”. Tämä tarjoaa rungolle jäykkyyttä ja konstruktion ansiosta koneitten painoa rungon osalta on kyetty pudottamaan. Koneisiin saa myös pohjapanssarin.

Ulkoapäin uudet mallit erottaa parhaiten värityksestä. Valkoinen puomi ja oranssinen vastapaino sulauttaa Bobcatin päivitetyt kurottajamallit muuhun Bobcat laivastoon saumattomasti. Tänä vuonna bobcat täyttää 50 vuotta ja uudet kurottajatkin on tämän vuoden saatavissa 50-vuotis juhlakoneina.

Lisätietoja: www.bobcat.com

Lue seuraavaksi