Uutiset

Työkoneet

Bobcatin E-sarjalaisia koneurakoitsijoille

Maanrakennusurakoitsija Eero From lähdössä työmaalle uuden Bobcat E 10:n kanssa. Reilun tonnin painoinen kone kulkee mukavasti lavettiperävaunussa pakettiauton perässä.

Bobcat E 10 todella ahtaisiin paikkoihin

Tamperelainen Maanrakennus Eero From Oy on hankkinut alkukesästä Bobcat E 10 –minikaivukoneen pihakaapelointeihin ja kerros- sekä omakotitalojen saneeraustyömaille. Eero From on tehnyt maanrakennustöitä vuodesta 1971 alkaen ja omissa nimissäänkin jo 25 vuotta. Kalustoa Maanrakennus From Oy:llä on toistakymmentä konetta: kaksi yhdistelmäkonetta, viisi kaivukonetta, pyöräkuormaaja, kaksi liikennetraktoria ja yksi pienkuormain, joka on oiva työpari uudelle Bobcat E 10 –minikaivukoneelle.

Uuteen Bobcat E 10 –minikaivukoneeseen ja sen ominaisuuksiin Eero From on todella tyytyväinen.

”Tämä on todellinen tehopakkaus ahtaissa paikoissa työskenneltäessä ja lisäksi se helppo kuljettaa vaikka pakettiauton lavettiperävaunussa”, kertoo Eero From. Bobcat E 10 mahtuu esimerkiksi sisään useimmista oviaukoista, koska sen leveys on kapeimmassa asennossa vain 710 mm. Lisäksi turvakaari taittuu tarvittaessa alas, jos työskentelytilan korkeus tulee vastaan. Levenevä alavaunu puolestaan tekee koneesta tasapainoisen kaivutöissä . Uudessa Bobcatissa Eero From kiittelee myös puomin yläpuolella olevaa nostosylinteriä, koska se on siellä suojassa ja tarvittaessa voi ottaa kiven kaivuvarren ja puomin väliin. Lisäksi koneeseen voi kulkea kummalta puolelta vain, koneen melutaso on matala, hydraulinen esiohjaus on tarkka ja polttoaineen kulutus pieni. Eero From kertoikin töihin lähtiessä ottavansa kaksi termospulloa mukaansa, toiseen kahvit ja toiseen polttoaineen.

 

Bobcat E 10

Tekniset tiedot:
Moottorin teho 7,4 kW / 2000 r/min
Hydrauliikkapumpun tuotto
Pumppu 1: 10 l/min
Pumppu 2: 10 l/min
Irrotusvoima 9905 N
Maksimi kaivusyvyys 1820 mm
Työpaino turvakatoksella 1176 kg

 

Bobcat E 16 isommille rakennustyömaille

Etelän Talotarha Oy tekee erilaisia maarakennusurakoita Tampereella ja sen ympäristössä neljällä Bobcatilla ja Doosan DX80R -kaivukoneella. Talotarhan Jukka Similällä on 30 vuoden kokemus Bobcateista, ensin vieraan palveluksessa ja sitten vuodesta 2004 lähtien omassa yrityksessä.

Uusi Bobcat E 16 -minikaivukone tuli Etelän Talotarha Oy:lle pari kuukautta sitten ja vaihdossa meni vastaavankokoinen, hyvin palvellut Bobcat 320 -kaivukone. ”Alunperin menin ostamaan Dae-Tekin Jukka Heiskaselta luiskakauhaa entiseen koneeseen, mutta tulikin sitten ostettua kokonaan uusi kone”, kertoi Jukka Similä.

”Uusi Bobcat E 16 on ollut myönteinen yllätys – paljon on tapahtunut kehitystä entiseen malliin verrattuna”, totesi Similä. Uusi Bobcat E 16 on todella vakaa kaivaa, koska alusta on matalampi, telat leviävät, puskulevy on kauempana teloista kuin edellisessä mallissa ja lisäksi uusi kaivupuomi yläpuolisella sylinterillä on lisännyt ulottuvuutta metrillä. Myös hydrauliikkapumput ja venttiilitekniikka ovat kehittyneet, joten myös hallinnan tarkkuus on parantunut. Similän Bobcat E 16 on varustettu ohjaamolla, koska töitä tehdään ulkonakin ja ympäri vuoden. Ohjaamo on huomattavasti aikaisempaa hiljaisempi ja lämmityslaitekin tuntui Similän mielestä tehokkaalta. Myös ajonopeuksia on nyt kaksi entisen yhden sijaan, joten liikkuminen on huomattavasti aikaisempaa nopeampaa. Tällä hetkellä Similän koneessa oli pari erilaista kauhaa, mutta jatkossa koneeseen tullaan hankkimaan vielä hieman isompi tasauskauha, iskuvasara ja mahdollisesti routapiikki.

Bobcat E16

Tekniset tiedot:
Moottorin teho 9,9 kW / 2500 r/min
Hydrauliikkapumpun tuotto
Pumppu 1: 11,30 l/min
Pumppu 2: 15 l/min
Irrotusvoima 16440 N
Maksimi kaivusyvyys 2422 mm
Työpaino turvakatoksella 1515 kg
Työpaino lämpö-ohjaamolla 1644 kg

www.daetek.fi

 

 

 

 

Lue seuraavaksi