Uutiset

Työkoneet

Bobcatilta kaksitonninen

Lyhytperäinen ja kumitelainen Bobcat E20 täydentää Bobcatin uuden minikaivukoneperheen korvaamalla tuotannosta vanhan mallin 324. Alavaunussa on säädettävä telaleveys. Koneen leveys muuttuu minimistä 991 maksimiin 1346 millimetriä. Samalla telapituus on kasvanut 140 millimetriä. Se parantaa vakautta kaivettaessa ja takaa lisävoimaa sylintereille.

Kaivukoneen tarkka paino on valmistajan mukaan 1953 kiloa ja moottoriteho 10,4 kilowattia (13,9 hv). Koko ylävaunu pyörii telalinjojen sisäpuolella, joten kyseessä on todellinen lyhytperäinen malli. Ei tarvitse seinän vieressä varoa peräpunttia tai ympäröiviä rakennuksia.

Maksimi kaivusyvyys tehdaskauhalla ja suoralla kiinnityksellä on 2,6 ja ulottuvuus maantasossa 4,3 metriä. Lisähydrauliikan tuotto on 30 litraa minuutissa ja kaksinopeuksinen voimansiirto antaa nopeudet 2,4 ja neljä kilometriä tunnissa. Vaihto alueelta toiselle tapahtuu kuljettajan niin halutessa myös automaattisesti.

Ohjaamon toteutus on tuttu jo aiemmista suuremmista E-sarjan koneista. Tyvitaiton hallinta on siirretty jalkapolkimelta kaivuvipuun.

Koneella sopii telat sisään vedettynä ajamaan sisään varsin ahtaistakin ovista.

Lisävarusteena on saatava avaimeton ja salasanasuojattu, viisinumeroinen käynnistys.

Ja kuten muihinkin Bobcatin minikaivukoneisiin, myös E20 voidaan varustaa varsin monipuolisesti erilaisin kauhoin ja työlaittein.

Huoltokohteet löytyvät moottoripeiton ja yhden sivuluukun takaa.

Dae-Tek Oy on Bobcatin Suomen maahantuoja.

Lue seuraavaksi