Uutiset

Työkoneet

Bobcatilla rantahiekka puhtaaksi

Vuosi sitten esitelty Bobcat SC200-hiekanpuhdistaja soveltuu kaikenlaisten hiekka-alueiden puhdistukseen. Nyt sitä käytettiin Portugalin Gondomarissa muun muassa Douro-joen ranta-alueiden siivoamiseen. Peruskoneena tela-alustainen pienkuormaaja Bobcat T590.

”Bobcat SC200:n avulla rantojen puhdistaminen käy nopeammin ja se säästää resursseja. Se on tuonut uutta tehokkuutta koko työhön”, kehaisee työnjohtaja José Dias.

Yhteensä kuusi eri rantaa käytiin läpi, kokonaispinta-alan ollessa noin 45 000 neliömetriä.

”Aiemmin puhdistimme kaikki rantahiekat 30 vuotta vanhalla, erittäin tehottomalla laitteella. Bobcatin myötä olemme parantaneet palveluamme, tuottavuuttamme ja katettamme selvästi. Työ hoituu noin neljä kertaa nopeammin kuin aiemmin”, jatkaa Dias.

Katso videosta hiekankerääjän periaate:

Yksi uuden hiekanpuhdistuslaitteen etuja on, että sitä voidaan käyttään sekä märälle että kuivalle hiekalle. Hiekan koosumus on eri rannoilla myös vaihtelevaa ja usein seassa on paljon kasvien juuria. Nämä seikat eivät nyt haittaa.

”Rantahiekkojen puhdistus toistetaan aina 8-10 päivän välein. Sykliä on pystytty nopeuttamaan uuden tehokakan laitteen ansiosta. Aiemmin kierto oli 30-40 päivää.”

SC200:n työleveys on 1 900 ja maksimi- syvyys 200 millimetriä. Kauhan roskatilavuus on 350 litraa. Pienimmät partikkelit, jotka laite kerää, ovat tupakantumpin kokoa. Pullojen korkit, rikkinäinen lasi, puunpalat, tölkit, kivet, muovipussit ja levä ovat kaikki pomittavissa pois rannalla olijoita häiritsemästä. Kerätyt roskat ovat nopeasti kipattavissa auton lavalle pienkuormaajan korkealle nostavien aisojen ja ohjaamosta hydraulisesti avattavan luukun ansiosta. Diasin mukaan tunnissa pystytään käsittelemään maksimissaan 15 000 neliömetrin ala.

SC200 voidaan asentaa Bobcatin tela-alustaisiin malleihin T590, T650, T770 ja T870. Sekä standardi että high flow -hydrauliikka käy.

Lue myös: Bobcatteja rannalla.

Lue seuraavaksi