Uutiset

Työkoneet

Bobcatilla puut murskaksi

Hydraulituoton tarve on 127-142 litraa minuutissa. Murskain on ihanteellinen työkalu sinne, missä pitää murskata tiheää aluskasvillisuutta nopeasti. Valmistajan mukaan sillä voidaan mm. luoda palosulkuja maastopaloissa, perata pientareita ja vaikkapa siivota myrskytuhoja.

1265 kiloa painavan murskaimen työleveys on 1500 millimetriä ja pyörivässä rummussa on 24 terää. Rumpu haukkaa Bobcatin mukaan maksimissaan nopeasti 120 millimetrin paksuista puuta, mutta tilapäisesti jopa 300 millimetrin halkaisijaan saakka.

Koko laitteen leveys on 1834, korkeus 1600 ja pituus 1288 millimetriä. Kuormaimen ja kuljettajan suojelemiseksi roiskeilta, saatavilla on ns. varustesarja metsätöihin. Siihen kuuluu mm. luodinkestäväksi tehty polykarbonaatti ovi. Murskaimen rumpu myös pysähtyy heti kun ovea raotetaan. Sekä etu- että takavalot myös suojataan. Hydrauliletkujen suojausta niin ikään parannetaan putoavien ja kiinni tarttuvien oksien varalta. Edelleen pakettiin kuuluu moottoritilan sekä nostosylinterien parempi suojaus. Bobcatin mukaan kuljettaja ohjaa kaikkia murskaimen toimintoja sormenpäillä – käsiä ohjausvivuilta irrottamatta.

Lue seuraavaksi