Uutiset

Työkoneet

Bobcat-tuoteperheen Suomen edustus Daetek Oy:lle 1.1.2011 alkaen

Ensimmäiset käyttökokemukset kertoivat heti, mitä oli luvassa tulevina vuosina. Työt, jotka perinteisesti oli tehty aiemmin käsin, muuttuivat pikkuhiljaa Bobcat’illa tehtäviksi. Ahtaat ja voimaa vaativat kohteet olivat erityisesti Bobcat-urakoitsijoiden ”heiniä”. Myös työlaitteiden kehittely sai lisäpotkua Suomessa, olihan Bobcatiin saatavana heti alkuaikoina useita eri työlaitteita moninaisten töiden suorittamiseksi. Myöhemmin lisälaitevalikoima on vain entisestään kasvanut ja tänä päivänä esim. liukuohjattuun Bobcat-kuormaajaan on saatavana yli 50 erilaista sarjavalmisteista työlaitetta.

Vuosien saatossa Bobcat-tuoteperhe on laajentunut kaivukoneisiin, telakuormaajiin, kurottajiin sekä pyöräkuormaajiin. Kaiken kaikkiaan tällä hetkellä valmistetaan Bobcat-
nimen alla lähes 60 erilaista työkonetta. Vuosikymmenien aikana Bobcat nimestä on tullut käsite ja brändi – tuote, johon luotetaan. Tuhansia Bobcatin ”kissanpää”-logolla varustettuja valkoisia työkoneita on joka päivä, ympäri vuoden erilaisissa töissä, eripuolella Suomea. Liuku-ohjatut Bobcat-kuormaajat ovat olleet koko pitkän historiansa ajan ylivoimaisia markkinajohtajia Suomessa. Voimakas panostus tuotekehittelyyn, tuoteperheen laajentaminen sekä eri markkina-alueiden jatkuva aktiivinen seuranta on pitänyt Bobcatin maailman johtavana brändinä luokassaan.

Doosan konsernin mukaan nyt Suomessa tapahtuva Bobcat-markkinointisopimuksen siirto on osa sitä globaalia muutosta, mitä tehdään Doosan-konsernissa. One Doosan, kuten asiaa yhtiössä kutsutaan, yhdistää Doosanin sisällä useiden eri tuotemerkkien markkinointiyksiköt yhdeksi kokonaisuudeksi. Näillä toimenpiteillä Doosan konsernin mukaan organisaatiosta poistuu päällekkäisiä toimintoja ja organisaatiosta tulee huomattavasti selkeämpi, tehokkaampi ja kustannuksiltaan merkittävästi alhaisempi. Samoin tapahtuu eri maiden dealeriverkostoissa, kerrotaan Doosan-konsernista. Yhdistäessään tuotteitaan saman katon alle Doosan valitsee maittain ne dealerit, joiden se katsoo lähtökohdistaan parhaiten soveltuvan ja kykenevän jatkamaan ja tehostamaan markkinointiaan ja asiakaspalveluaan laajentuneella tuotevalikoimalla ja joiden kykyyn se luottaa tuottamaan palvelujaan kustannustehokkaasti jatkuvasti tiukkenevassa kilpailu-
tilanteessa.

Daetek Oy on suomalainen perheyritys, jonka perustamisesta tuli kuluneeksi tämän vuoden elokuussa 20 vuotta. Perustamisesta asti ovat yhtiön tuotevalikoimaan kuuluneet Doosanin (aiemmin Daewoo) raskaat maarakennuskoneet. Nyt siihen liitetään Bobcatin tuoteperhe, jonka Doosan hankki omistukseensa loppuvuodesta 2007. Daetek Oy:llä on toimipisteet Keravalla, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa sekä jälleenmyyjät Seinäjoella ja Oulussa. Näiden pisteiden lisäksi on asiakkaita palvelemassa koko Suomen kattava sopimushuoltoverkosto.

Lue seuraavaksi