Uutiset

Työkoneet

Bobcat laajentaa Tšekeissä

Doosan Bobcat EMEA tiedottaa avanneensa uuden pääkonttoriin tehtaalleen Tšekeissä. Paikkakunta on Dobris ja alueella on uuden pääkonttorin lisäksi muun muassa pienkuormaaja- ja minikaivukonetehdas sekä koulutus- ja innovaatiokeskukset. Nyt laajennuksen myötä alueella työskentelee jo 1 400 ihmistä.

Bobcat on ollut Tšekeissä vuodesta 2001 saakka. Doosan Group osti Bobcatin vuonna 2007 ja samana vuonna avattiin myös tehdas. Tuotantomäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa ja viime vuonna valmistui 17 206 konetta. Tänä vuonna kapasiteettia on edelleen nostettu ja nyt valmistaja uskoo 20 000 koneen rajapyykin rikkoutuvan vuoden loppuun mennessä.

Tänä vuonna alueelle on investoitu yhteensä 20 miljoonaa euroa, josta pääkonttori nieli puolet. Kolmikerroksisessa rakennuksessa on 3 370 neliömetriä toimistotiloja 200:lle

Gustavo Otero.

työntekijälle. Rakennusta ympäröi viheralue, joka on kooltaan 7 000 neliömetriä. Nykyvaatimusten mukaisesti uudella parkkialueella on sähköautojen latauspisteitä.

”Avaamalla uuden pääkonttorin päätämme pitkän investointiohjelmamme. Nyt alueella on kaikki hallinnosta tuotekehitykseen ja valmistukseen. Tälle alueelle keskuksellamme on valtava sosiaalinen merkitys. Olemme kehitysohjelmamme aikana investoineet tänne 120 miljoonaa euroa ja samalla yli kolminkertaistaneet henkilökuntamme määrän. Ja jatkossa uskomme palkkaavamme vielä lisää väkeä”, kertoo Doosan Bobcat EMEA:n pääjohtaja Gustavo Otero.

Doosan Bobcat EMEAn (Eurooppa, Lähi-Itä ja Afrikka) liikevaihto oli vuonna 2018 noin 765 miljoonaa euroa ja tänä vuonna se tulee nousemaan tuotantomäärien kasvun ansiosta.

Lue myös: Doosan Bobcat Demo Days – koeajoja koko päivä ja Bobcatin pienkuormaajiin kauko-ohjaus.

 

 

 

 

Lue seuraavaksi