Uutiset

Työkoneet

Bobcat E10 – kymppitonni täyteen

Bobcat E10 painaa 1 000 kiloa. Se täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja valmistusmäärässä on saavutettu 10 000 kappaleen rajapyykki. Voisi siis sanoa, että kympit paukkuvat monella tapaa. Nykyinen tyyppimerkintä on E10z, mutta kokoluokka ja konsepti on pysynyt samana 10 vuoden ajan. Z merkkaa Bobcatilla lyhytperäisyyttä (z=zero/nolla)

Kone lanseerattiin markkinoille huhtikuussa 2008. E10 ja pikkuveljensä E08 olivat Bobcatin ensimmäiset, kokonaan Euroopassa valmistetut minikaivukonemallit. Alusta pitäen pyrkimyksenä oli korvata vanhat mallit paljon edistyksellisemmillä koneilla. Ja hyvä kysyntä on osoittanut sen, että tehtävä onnistui hyvin.

EZ10z:n maksimi kaivusyvyys on 1,82 metriä ja tarkka työpaino kuokkakauhalla on 1 066 kiloa. Kapea konstruktio (710 mm) antaa eväät ajaa sisään rakennuksiin 800 millimetriä leveästä ovesta. Alavaunu on levitettävissä paremman tuen saamiseksi aina 1 100 millimetriin saakka. Erikoisuutena Bocatissa on säätyvät kaivuvipukonsolit, jotka tämän kokoluokan koneessa ovat melko harvinaiset. Ominaisuus antaa lisämukavuutta kuljettajalle.

”Meidän koko alle kahdeksan tonnin painoinen minikaivukonevalikoimamme on Bobcatteja. Bobcat E10 oli ensimmäisiä hankkimiamme vuokrakoneita. Kone on osoittaunut erittäin kompaktiksi, kestäväksi ja ketteräksi. Siinä on voimaa yllättävän paljon ja hydrauliikan hallinta on tarkkaa”, kehaisee Tom Macfarlane, joka omistaa konevuokraamon ( True Plant Hire Limited and Trueline Midlands Limited) Leicestershiressa Englannissa.

”Olemme tänä vuonna myyneet yli 70 Bobcat E10z -minikaivukonetta. Se on osoittautunut suosituksi erityisesti viherrakentamisessa ja puutarhoilla. Hollantilaiset puutarhat koneellistavat nykyään yhä enemmän toimintoja, sillä henkilökuntaa on vaikea löytää. Bobcat on osoittautunut joka paikan työmyyräksi”, valottaa Hollannin maahantuojan Inter-Technon toimitusjohtaja Bertus Boer.

Lue seuraavaksi