Uutiset

Työkoneet

Bauma China rikkoi kaikki ennätykset

Tämän vuoden, järjestyksessään yhdeksäs Bauma China pidettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2002 ja sen jälkeen kasvu on ollut tasaista. Edellisen kerran vuonna 2016 näyttelyn pinta-ala oli 300 000 neliömetriä ja näytteilleasettajia oli 2 953 (41 maata). Nyt marraskuussa pidetyn tapahtuman koko oli kasvanut 30 000 neliömetriä kahden vuoden takaiseen verrattuna (330 000 m2). Näytteilleasettajia oli myös enemmän eli 3 350 kappaletta (38 maata). Kun vuonna 2016 messuvieraita laajan tarjontaan kävi tutustumassa 170 000, osoitti laskuri tänä vuonna 25 prosentin kasvua eli lukemaa 212 500. Huomattavaa on, että 94 prosenttia messuväestä tuli Aasiasta ja 73 prosenttia näytteilleasettajista oli kiinalaisia yrityksiä. 

”Vuosi 2018 oli erittäin tärkeä vuosi. Nyt Bauma China osoitti, että se on Aasian rakennuskoneteollisuuden ja sidosryhmien tärkein näyttely Aasiassa. Näyttely löi kaikki ennätykset ja se näytti myös selvästi, mihin ala on menossa. Digitaalisuus tekee tuloaan myös Aasian rakennustyömaille. Me messujärjestäjinä olemme erittäin ylpeitä, että saamme olla mukana tässä nopeassa kehityksessä”, tiivisti Messe München GmbH:n toimitusjohtaja Stefan Rummel.

Näyttelyssä nähtiin runsaasti digitalisaatiota ja automaatiota edustavia innovaatioita. Esimerkiksi kiinalaisyhtiö Sany esitteli kaivukoneen, jota voidaan hallita etänä virtuaalitodellisuutta hyödyntämällä. Volon Co-Pilot -järjestelmä pitää sisällään korkearesoluutioisen kosketusnäytön, joka toimii eräänlaisena apukuljettajana. 

Kuvat: Messe München GmbH.

Lue seuraavaksi