Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Magnilta kaksi uutta kurottajaa

Magnilta nähdään Baumassa kaksi uutta TH-sarjan kurottajaa malleiltaan TH 4,5.15 ja TH 4,5.19. Molempien nostokapasiteetti on 4,5 tonnia nostokorkeuksien ollessa 15 (TH 4,5.15) ja 19 metriä (TH 4,5.19). Moottorivaihtoehtoja on molempiin malleihin kaksi, 55- tai 75-kilowattinen Deutzin diesel.

Magni TH 4,5.15

Suuri tuulilasi tarjoaa hyvät näkymät työkohteeseen päästä jalkoihin. Ohjaamo on paineistettu ja varustettu raitisilmansuodattimella. 75-kilowattisella moottorilla varustetuissa versioissa on lämmitys-/ilmastointilaite. Ohjaamo on ROPS- ja tason kaksi FOPS-hyväksytty. Kuljettaja on näin hyvässä suojassa koneen kaatumistapauksissa, tai jos koneen päälle putoaa jotain. Ohjauspylväs ja istuin ovat säädettäviä ja vasemman puoleinen käsinoja nousee ylös helpottaen ohjaamoon nousua. Ohjauspyörän oikealla puolella on seitsemäntuumainen kosketusnäyttö koneen toimintojen hallintaa varten. Käytössä on viisisivuinen MCTS-valikkorakenne. Toimintoja voidaan ohjata myös istuimen oikealla puolella olevasta paneelista. Mukiteline ja usb-latauspiste kuuluvat ohjaamon varusteluun.

Molemmat uudet mallit ovat nelivetoisia. Ohjaustiloja on kolme; etupyörä-, nelipyörä- ja rapuohjaus. Pieni kokonaiskorkeus mahdollistaa kulun matalistakin aukoista. Optimaalinen maavara helpottaa ajoa kumpuilevassa maastossa.

Hydrauliikkajärjestelmän paine on 350 baaria. Se takaa nopeat toiminnot. Magnin TH-sarjan kurottajiin on saatavana runsas määrä erilaisia työlaitteita ja lisävarusteita. Työlaitteen RFID-magneettitunnisteen avulla kone saa automaattisesti tiedon, mikä työlaite siihen kulloinkin kytketään. Samalla peruskoneen hydrauliikan asetukset säätyvät käytettävän työlaitteen mukaisiksi; paineet, tuotot, raja-arvot jne.

LMI-järjestelmä valvoo reaaliajassa ylikuormitusta pysäyttäen toiminnot tarpeen tullen, kuten Magnin ympäripyörivissäkin kurottajissa. Molemmissa uusissa malleissa on nivelöidyt tukijalat edessä. Siirtoajon ajaksi ne taittuvat kokonaan koneen sivulinjan sisälle. Tukijalat on varustettu suurella aluslevyllä painon tasaista jakoa varten.


Nämä uutuudet ja paljon muitakin Magnin kurottajia on esillä itäisellä ulko-osastolla FS1108/3.  

Magnin taholta toivotetaan tervetulleeksi poikkeamaan osastolla. Osastolla kerrotaan myös Magnin markkinointiyhteistyöstä Liebherrin ja Würth Elektronik ICS:n kanssa.                Magni-kurottajia edustaa Suomessa Nostox Oy.


Lue seuraavaksi