Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Terexiltä päivitetty dumpperi

Vain runko-ohjattuja dumppereita valmistava, skotlantilainen Terex Trucks on päivittänyt äskettäin TA300-mallinsa. Laite nähdään ensi kertaa julkisuudessa Bauma-messuilla. Esillä on myös valmistajan toinen dumpperimalli, TA400.


”Päivitetyn TA300-mallin parannukset näkyvät parantuneessa polttoainetaloudessa, kasvaneessa suorituskyvyssä ja tuottavuudessa sekä mukavampana työympäristönä kuljettajalle. Baumassa meillä on erinomainen tilaisuus esitellä tätä uutuutta maailmanlaajuiselle yleisölle”, sanoo Terex Trucksin toimitusjohtaja Paul Douglas. ”Samalla meillä on hyvä tilaisuus esitellä myös toista valmistamaamme dumpperia, TA400:sta, joka on mallistomme suurin kone. Sen kantavuus on kymmenen tonnia TA300:sta suurempi.”

Päivitetyssä TA300-dumpperissa on uusi EP320-voimansiirto. Sen myötä tuli vaihteita lisää kaksi eteenpäin ajoon. Pykäliä on eteenpäin nyt yhteensä kahdeksan ja taaksepäin neljä kappaletta. Lisääntyneiden pykälien myötä vaihtamisesta tulee pehmeämpää ja ajosta mukavampaa. Polttoaineenkulutuksen sanotaan pienentyneen viidellä prosentilla. Koneen vaihteistossa on jatkossa long-life-öljyt, jolloin vaihtoväli kasvaa 1 000 tunnista 4 000:een. Dumpperin maksimi ajonopeus on kasvanut viidellä kilometrillä tunnissa ollen nyt 55 kilometriä tunnissa. Tällä on suuri merkitys työkiertoon ja näin tuottavuuteen.
”TA300-dumpperi on yksi tärkeimmistä tuotteistamme. Olemmekin nyt työskennelleet pitkään parantaaksemme sitä”, jatkaa Douglas. ”Uutta TA300-mallia testattiin moninaisissa käytännön olosuhteissa lähes kaksi vuotta ennen julkaisua.”

”Terex Trucks on vahvalla kasvun tiellä. Näkyvyyttä tullaan kasvattamaan tärkeimmillä markkina-alueilla, kuten Saksassa, USA:ssa ja Ranskassa”, sanoo Douglas. ”Baumassa meillä on hyvä tilaisuus tavata ja tutustua uusiin asiakkaisiin ja jälleenmyyjiin.”

 

Terexin dumpperit ovat esillä ulko-osastolla numero on FN720/9.

 

 

 

Lue seuraavaksi